Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen törende, 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına atamaları yapıldı. Bu atamalarla birlikte, toplamda 50.630 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuda istihdamı sağlanmış oldu.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, törende yaptığı konuşmada, atamaların çeşitli meslek dallarını kapsadığını ve bu mesleklerin arasında avukat, diyetisyen, hemşire, mühendis, öğretmen ve teknikerlerin bulunduğunu belirtti. Göktaş, "Üzerinde yaşadığımız bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizin fedakarlıklarıdır. Milletimizin huzur ve güven dolu bir ülkede yaşamasını mümkün kılan gazilerimizin kahramanlıklarıdır," diyerek şehitler ve gazilere olan minnettarlığı ifade etti.

İhracatçılara Yeni Finansman Destek Paketi Geliyor İhracatçılara Yeni Finansman Destek Paketi Geliyor

Göktaş, şehit yakınları ve gaziler için daha fazlasını yapma taahhüdünde bulunarak, “Eğitimden sağlığa, ulaşımdan istihdama kadar her konuda sizlerin yanında olmaya gayret ediyoruz” dedi. Haziran ayında AJet ile yapılan protokolle şehit ve gazi yakınlarına indirimli biletler sunulmasının yanı sıra, kamuda istihdam hakkının genişletildiğini söyledi.

Bakan Göktaş, bu atamaların sadece bir istihdam fırsatı sunmanın ötesinde, milletin vefa duygusunun bir ifadesi olduğunu belirterek, "Bu görevler, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin sizlere emanetidir. Bunu hiçbir zaman unutmadan çalışma hayatınızı sürdürmeniz en büyük arzumuzdur" şeklinde konuştu.