Güncel

75 bin liralık evde 11 bin lira kira ödeyen ünlü isime mahkeme şoku! Kira yeniden belirlendi...

Kaya Çilingiroğlu’nun eski eşi Feraye Tanyolaç, Boğaz manzaralı Bebek’te bulunan Arif Paşa Korusu'ndaki evde uzun süredir 11 bin TL kira ödüyordu. Ancak bu kira bedeli nedeniyle ev sahibi ile anlaşmazlık yaşayan Tanyolaç, kira tespit davasıyla karşı karşıya kaldı. Bilirkişi heyetinin evde yaptığı incelemeler sonucunda, yeni kira bedeli 75 bin TL olarak belirlendi.

Abone Ol

Mahkemelik oldu: 11 bin TL'lik kira yetersiz bulundu

Feraye Tanyolaç, Bebek'te 150 metrekare büyüklüğündeki 3 oda 1 salon dairesinde 11 bin TL kira bedeli ile oturuyordu. Bu düşük kira bedeli nedeniyle ev sahibi Gülsüm Suna Çakmur, kira tespit davası açarak kiranın 80 bin TL olması gerektiğini talep etti. İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi, anlaşmazlık konusu olan evin kirasının belirlenmesi için bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi.

Bilirkişi heyeti inceleme yaptı

Mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi heyeti, mahkeme başkanı ile birlikte Bebek'teki dairede incelemelerde bulundu. Heyet, evin zemin kaplamalarından duvar boyasına kadar detaylı bir inceleme yaparak rapor hazırladı. 150 metrekarelik dairenin salon, oda, antre ve mutfak zeminlerinin laminant parke, duvarlarının saten boyalı, tavanlarının ise tavan boyası ile boyalı olduğu belirtildi.

Bölgede emsal evler incelendi

Bilirkişi heyeti, dairenin bulunduğu bölgedeki benzer özelliklere sahip üç evin kira ilanlarını da inceledi. Bölgede aynı büyüklük ve şartlara sahip bir evin aylık kira bedelinin 95 bin TL, bir diğerinin ise 79 bin 500 TL olduğu görüldü. Heyet, bu verilere dayanarak Tanyolaç'ın oturduğu evin değerini belirlemek için çevredeki emlak ofisleri ile de görüştü ve evin ortalama kira değerinin 75 bin TL olduğunu raporladı.

Tanyolaç'tan 'gecekondudan hallice' ifadesi

Feraye Tanyolaç, Bebek'teki evin kira bedelinin yüksek olduğu iddiasıyla mahkemeye sunduğu dilekçede, evin durumunu sert sözlerle eleştirdi. Tanyolaç, 69 yıllık binanın tesisat sisteminin çürümüş olduğunu, pire, fare gibi sorunlar yaşadığını ve evin güvenliksiz olduğunu belirtti. Ayrıca, evin konumunun ve altyapısının da kira bedelini karşılamadığını savunarak, 80 bin TL'lik kira talebinin fahiş olduğunu vurguladı.

Yeni kira bedeli: 75 bin TL

Bilirkişi raporuna göre, dava tarihi olan 1 Aralık 2023 itibariyle metrekare başına 500 TL olarak hesaplanan yeni kira bedeli 75 bin TL olarak belirlendi.