Ankara'da bademcikleri alınan 9 yaşındaki Bora Güvenir, ameliyattan bir hafta sonra yaşamını yitirdi. Acılı anne Aysel Güvenir, ameliyattan sonra oğlunun çok kan kaybetmesine rağmen hastane tarafından müşahedeye alınmadığını iddia etti. Anne, doktor ihmali nedeniyle çocuğunu kaybettiğini öne sürerek hastaneden şikayetçi olduğunu belirtti.

"Çok Fazla Kan Kaybetti"

Yenimahalle'de yaşayan Aysel Güvenir, uyku şikayetleri artan 9 yaşındaki oğlu Bora'yı Çankaya'da bulunan özel bir hastaneye götürdü. Hastane doktoru O.B.G., muayene sonrası çocuğun bademciklerinin alınması gerektiğini söyledi. 4 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonun ardından taburcu edilen Bora, bir hafta sonra kanaması olduğunu söyleyerek annesinden yardım istedi. Aynı hastaneye götürülen çocuk, yeniden ameliyat edildi. Ancak, ailesinin gözlemlerine göre çok fazla kan kaybeden Bora'nın gözetim altında kalması talebi hastane tarafından reddedildi.

Acilde Hayatını Kaybetti

Ameliyat günü taburcu edilen Bora, aynı akşam tekrar rahatsızlandı ve ailesi tarafından en yakın devlet hastanesine götürüldü. Bora, acil servisteki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Anne Aysel Güvenir, oğlunun ihmal sebebiyle öldüğünü belirterek, ameliyatların yapıldığı hastanenin doktorlarını sorumlu tuttu.

"Geceleri Uyuyamıyor, Rahat Nefes Alamıyordu"

Anne Aysel Güvenir, oğlunun bademciklerinin normalden büyük olduğunu ve geceleri uyuyamadığını, rahat nefes alamadığını anlattı. Doktorlarının, bademciklerin küçültülmesini veya alınmasını önerdiğini ve bu nedenle ameliyat kararı aldıklarını söyledi. Ancak, ameliyat sonrası oğlunun sürekli kan kustuğunu ve hastaneye tekrar götürdüklerinde yeniden ameliyat edildiğini belirtti.

"Tekrar Kanaması Oldu, Bu Seferki Çok Şiddetliydi"

Aysel Güvenir, oğlunu ameliyat eden doktorun bir anda ortadan kaybolduğunu ve aynı günün akşamında Bora'nın tekrar kanaması olduğunu ifade etti. Bu seferki kanamanın çok şiddetli olduğunu ve oğlunun nefes alamadığını belirtti. En yakın acil servise götürdüklerinde, doktorların tüm müdahalelerine rağmen Bora'nın kurtarılamadığını söyledi.

"Doktoru Beni 3 Hafta Sonra Arayıp, 'Haklısın' Dedi"

Anne Güvenir, doktor O.B.G. ve hastane yönetimini ihmalle suçlayarak, oğlunun çok fazla kan kaybettiği için öldüğünü belirtti. Savcılığa şikayette bulunduğunu ve doktorun kendisini 3 hafta sonra arayarak, "Haklısın" dediğini anlattı. Bu açıklamanın ve özrün kabul edilemez olduğunu, oğlunu hastaneye emanet ettiklerinde hiçbir açıklama yapılmadığını vurguladı.

MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun

"Arkeolog Olmak İstiyordu"

Oğlunun zeki ve ilginç zevklere sahip bir çocuk olduğunu söyleyen Aysel Güvenir, Bora'nın doğal taş ve antika biriktirdiğini, arkeolog olmak istediğini belirtti. Bora'nın çok vicdanlı ve duygusal olduğunu, kardeşinin olmasına çok sevindiğini ve harika bir baba olacağını düşündüğünü dile getirdi. Annesi, okulunun internet sitesinde Bora'nın vefat haberi yerine gurur duyacağı bir haberin yer almasını dilediğini ifade etti.