Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir canlı yayında 8. Yargı Paketi'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şubat sonu gibi Meclis'te görüşülecek olan pakette cezayla orantılı denetimli serbestlik önerisine vurgu yapan Tunç, şunları belirtti: "Kişi 2 yıl ceza almışsa en az 5 ay cezaevinde kalsın, ceza ile oranlı denetimli serbestlik getirilsin istiyoruz."

Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü

Tunç, uzun süredir üzerinde çalışılan 8. Yargı Paketi'nin taslak halinde olduğunu ve yakın zamanda milletvekillerine sunulacağını ifade etti. Adalet Bakanı, paketin içeriğine dair detayları paylaşarak, toplumda cezasızlık algısını ortadan kaldıracak düzenlemelerin bulunduğunu belirtti.

Adalet Bakanı, şu şekilde devam etti: "İki yıl ceza alan birinin şartlı salıverilme süresi bunun yarısıdır. Ancak bazı suçlarda bu oran dörtte üçtür. 2 yıl ceza alan biri 1 yıl sonra şartlı salıverilme süresi dolar. Denetimli serbestlik de 1 yıl. Bu durumda hiç cezaevinde kalmamış olur. Biz ceza ile orantılı denetimli serbestlik getirilmesini istiyoruz. Kişi 2 yıl ceza almışsa en az 5 ay cezaevinde kalsın istiyoruz."

Bakan Tunç, ayrıca tazminat komisyonu oluşturduklarını ve vatandaşların Anayasa Mahkemesi'ne gitmeden önce Adalet Bakanlığı'ndaki bu komisyona başvuracaklarını ifade etti. Bakan ayrıca af konusunun şu anda gündemlerinde olmadığını belirtti ve AİHM'nin Demirtaş ve Kavala davalarına siyasi yaklaştığı görüşünü paylaştı.