Güncel

Adalet Bakanlığı ve CTE'nin 22 bin personel alımı için geri sayım başladı

Adalet Bakanlığı, 2024 yılı itibarıyla büyük bir personel alımı yapmayı planlıyor. Bakanlık, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sunduğu talepte, 22 bin 984 yeni personel istihdam etmek istediğini belirtti. Personel alımlarının Ekim ayında başlaması bekleniyor ve en az ortaöğretim mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek.

Abone Ol

Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), 2024 yılı içinde toplamda 22 bin personel alımı gerçekleştirecek. İlgili süreç, Bakan Tunç’un Şanlıurfa Adalet Sarayı Ek Bina Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamayla daha da netleşti. Bakan, iki yıl sürecek olan bu alımların tek seferde yapılacağını ve adalet hizmetlerinin daha nitelikli hale getirilmesi amacıyla önemli bir adım atıldığını duyurdu.

personel alımının detayları belli oldu

Adalet Bakanlığı’nın başvurusu doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı'na iletilen talepte, toplamda 22 bin 984 personel alımına yönelik bir başvuru yapıldığı belirtildi. Ancak bu talebin tamamının karşılanması beklenmiyor; alımların 22 bin kişi civarında olacağı öngörülüyor. Özellikle zabıt katibi, mübaşir, infaz koruma memuru gibi kadrolara yapılacak alımlar, büyük bir istihdam fırsatı sunacak.

Başvurular ekim ayında başlayacak

Personel alımları için başvuruların Ekim ayında başlayacağı bildirildi. Başvurular, en az ortaöğretim mezunu olan adaylar arasından yapılacak ve infaz koruma memuru, zabıt katibi, icra katibi, mübaşir, güvenlik görevlisi, hizmetli, tekniker, teknisyen, hemşire, öğretmen ve şoför gibi birçok farklı kadroda yapılacak alımlar, adalet sisteminin insan kaynağına önemli bir katkı sağlayacak.

Bakan tunç’tan personel alımına dair açıklamalar

Şanlıurfa Adalet Sarayı Ek Bina Temel Atma Töreni’nde konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, personel alımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, adalet hizmetlerinin daha nitelikli hale gelmesi için personel sayısının artırılmasının gerekli olduğunu belirtti. Ayrıca hakim ve savcı alımlarının yanı sıra yardımcı personel alımlarının da önümüzdeki dönemde hızla gerçekleşeceğini ifade etti. Bu kapsamda, Bakanlık bünyesindeki personel sayısının artırılması planlanıyor.