AFAD , Marmara Bölgesi'nde olası bir büyük depreme dikkat çekerek İstanbul başta olmak üzere çevresindeki 7 ili etkileyebileceği uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama

AFAD Risk Belirleme ve Önlem Dairesi Başkanı Gökhan Yılmaz, Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen "Her Yönüyle Deprem Sempozyumu" için Edirne'ye gitti ve burada gazetecilere yaptığı açıklamada depremlere karşı yapılan çalışmaları anlattı. Yılmaz, özellikle İstanbul gibi büyük bir metropolde yaşayan 16 milyondan fazla insanın bulunduğu bir bölgede hazırlıkların ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini belirtti. İstanbul'da afet riskini azaltmak ve bina ile altyapı yenilemelerini yapmak gerektiğine dikkat çekti.

Yılmaz, İstanbul'da 2016 yılında İstanbul Afet Müdahale Planı'nın devreye girdiğini ve bu planın her yıl güncellendiğini belirtti. Ayrıca, bina ve altyapı güçlendirmesi, enerji altyapısı güçlendirme, haberleşme altyapısının sağlamlaştırılması gibi konularda kurumlar arasında işbirliği yapıldığını ifade etti.

İstanbul'daki 2019 depreminin ardından paydaş kurumlarla yapılan toplantıların sonucunda enerji altyapısının güçlendirilmesi, köprü ve viyadüklerin risk analizlerinin yapılması, haberleşme altyapısının güçlendirilmesi gibi konularda çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı. Ayrıca, 2012'de çıkan "6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun" ile İstanbul'da yapı stokunu yenileme sürecinin hız kazandığını ve riskli binaların yıkıldığını, yerlerine yeni binaların inşa edildiğini belirtti.