Genelge kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı (2024-2028)" oluşturuldu.

MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun MEB 10 müfettiş görevlendirdi! 165 Merkezde Sahte Evrak ve Kamera Kaydıyla Milyonluk Soygun

Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nın daha aktif bir forma dönüşmesi ve takip edilmesi için Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu belirlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş liderliğindeki kurul, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanları ile Diyanet İşleri Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gençlik ve Spor, Hazine ve Maliye, Kültür ve Turizm, Milli Savunma, Sanayi ve Teknoloji, Tarım ve Orman, Ticaret ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının ilgili bakan yardımcıları, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İş Kurumu, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu ve Türkiye Belediyeler Birliğinin söz sahibi olan ve karar vermeye yetkisi bulunan üst düzey yöneticileri bir araya geldi.

Söz konusu kurul, aile içi sıkıntıların belirlenmesi ve çözümlerin daha iyi hale gelmesinde destek olmak üzere ilgili yöneticilerin ve uzmanların dahil olmasıyla birlikte çalışma ekipleri hazırlanacak.

Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'nın yürülüğe geçmesi ve takip edilmesine yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Yıllık Faaliyet Planı" düzenlnecek. Bu durum yerel düzeyde işler olması için de tüm şhirlerde "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulu" belirlenecek.

Bu konuda valiliklerin çatısı altında aile ve sosyal hizmetler il müdürlükleri yürürtücülüğünde "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Eylem Planı" ve "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Yıllık Faaliyet Planı" oluşturulacak.