Güncel

AK Parti Kızılcahamam Kampında: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstişare, Müzakere ve Katılımcılık Vurgusu

AK Parti, Kızılcahamam’da düzenlediği kampta seçim sonuçlarını değerlendiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti siyasetinin taşıyıcı kolonları istişare, müzakere ve katılımcılıktır” dedi.

Abone Ol

AK Parti, Kızılcahamam’da düzenlediği kampta seçim sonuçlarını değerlendiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti siyasetinin taşıyıcı kolonları istişare, müzakere ve katılımcılıktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AK Parti’nin 23 yıldır ayakta kalmasının ortak akla verdiği önemden kaynaklandığını belirtti. Seçim sonuçları hakkında da konuşan Erdoğan, “Gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı ve milletin beklentilerinin farkında olduklarını vurguladı. Ayrıca, CHP lideri Özgür Özel'i Kurban Bayramı’ndan önce ziyaret edeceğini de dile getirdi.

Erdoğan’ın Açıklamalarından Satır Başları:

İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

Erdoğan, toplantıda belirlenen konuların arkadaşlar tarafından sunulacağını ve hem partinin gündemindeki meselelerin hem de ülke ve dünya ile ilgili konuların kapsamlı bir şekilde değerlendirileceğini söyledi. Geçen sene yaşanan depremler ve seçimler nedeniyle toplantının ertelendiğini hatırlatarak, tüm vakit ve enerjilerini deprem yaralarının sarılmasına ve ülkenin acil sorunlarının çözümüne harcadıklarını ifade etti.

Seçim Değerlendirmesi

Üç seçim sürecinin kapsamlı bir muhasebesini yapacaklarını belirten Erdoğan, “Siyaseti milletimiz için yaptık. Hep istişare halinde kaldık. Sokağın sesine kulak verdik, çarşı ve pazarın nabzını tuttuk. Ne kendimizi ne çalışma arkadaşlarımızı farklı fikirlere kapalı yankı odalarına hapsetmedik. Her görüşe kapımızı ve gönlümüzü açtık” dedi.

Partinin Geleceği ve Eleştiriler

Partinin geleceği açısından kritik konuların ele alınacağını söyleyen Erdoğan, seçim sonuçlarının değerlendirilerek atılacak adımların belirleneceğini belirtti. Eleştirilerin ve tespitlerin paylaşılmasını isteyerek, “Burada yanlışlarımızı düzeltmek üzere bir aradayız. Kendimize ve partimize ayna tutmak için buradayız” ifadelerini kullandı.

Değişim ve Yenilenme

Milletin değişim ve yenilenme talebine ilişkin mesajların gereğini yapacaklarını belirten Erdoğan, siyaseti gerilim ve kutuplaşma üzerine inşa etmediklerini vurguladı. 14-28 Mayıs seçimlerinde yaşananları eleştirerek, seçim sonuçlarını kabullenmeyenlerin toplumu gerdiğini söyledi.

CHP Lideri ile Görüşme

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisini ziyaret ettiğini ve Kurban Bayramı’ndan önce kendisini ziyaret edeceğini açıkladı. Bu ziyaretin siyasette yumuşama sürecine katkı sağlayacağını ifade etti.

Terör ve Hukuk

Terörün ve teröristlerin hukukun karşısında olduğunu vurgulayan Erdoğan, siyasette yumuşamaktan kastının hukuka, demokrasiye ve insan haklarına saygı olduğunu belirtti. Teröre ve bölücülüğe karşı tavırlarının net olduğunu söyledi.

Yeni Anayasa Mesajı

Erdoğan, darbe anayasasının sivil, yeni, kuşatıcı ve özgürlükçü bir anayasa ile değiştirilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda el ele verilirse ülkenin bahtının değişeceğini ifade etti.

Teröre Karşı Mücadele

Teröre karşı ortak tavır konulmadan Türkiye’nin daha ileriye gidemeyeceğini söyleyen Erdoğan, Türkiye’nin 10 yıldır ayağında pranga olan sorunun terör olduğunu vurguladı.