İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr El Belah kentinde bulunan Hadice Okulundaki sahra hastanesini vurdu. Saldırıda 31 Filistinli hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail savaş uçakları Hadice Okulunda bulunan sahra hastanesine üç füze fırlattı. Saldırı sonucunda, aralarında çocukların da bulunduğu 31 Filistinli yaşamını yitirdi ve birçok kişi yaralandı.

Medya ofisi, İsrail'in bu saldırısının sağlık sistemini ve hastaneleri hizmet dışı bıraktığını belirtti. Açıklamada, "Yerinden edilmişlere ve sivillere yönelik bu katliamların devam etmesinden İsrail ve ABD yönetiminin sorumlu olduğu" vurgulandı. Ayrıca, sağlık ve tıbbi malzeme eksikliği, sınır kapılarının yaralı ve hastaların geçişine kapatılması, yakıt getirilmemesi gibi sebeplerle sağlık ekipleri ve kalan ameliyathaneler üzerinde büyük baskı olduğu ifade edildi.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın Avrupa Maçlarının Fikstürü Belli Oldu Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın Avrupa Maçlarının Fikstürü Belli Oldu

Öte yandan, İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hadice Okulu yerleşkesinde "gizli bir Hamas komuta ve kontrol kompleksine saldırı düzenlendiği" iddia edildi. İsrail ordusu, hedef aldıkları okulun daha önce Filistinlileri sığınmaya çağırdığı ve Deyr El Belah kentinin batısında "insani bölge" olarak sınıflandırdığı bölgede bulunduğunu belirtti.