Hafta sonu kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı son hava durumu raporuna göre, pazar günü başta İstanbul'un Çatalca, Silivri, Arnavutköy ve Büyükçekmece ilçeleri olmak üzere Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ile Tekirdağ'ın Saray ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Marmara, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin büyük bir kısmında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması tahmin ediliyor. Özellikle Marmara Bölgesi'nde, Çanakkale’nin batısı dışında kalan kesimlerde yağışların yer yer kuvvetli olacağı belirtildi.

Marmara Bölgesi’nde kuvvetli sağanak bekleniyor

Google'da büyük tehdit! Kötü amaçlı yazılım tespit edildi... Google'da büyük tehdit! Kötü amaçlı yazılım tespit edildi...

Marmara Bölgesi genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Meteoroloji, bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını ve yağışların yer yer kuvvetli olacağını duyurdu. Edirne, Kırklareli, Kocaeli ve İstanbul’da pazar günü kuvvetli yağışlar bekleniyor. İstanbul'da hava sıcaklıkları 22°C ila 28°C arasında seyredecek.

Ege ve İç Anadolu'da da sağanak var

Ege Bölgesi’nin kuzey ve iç kesimlerinde de parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, Kütahya ve Afyonkarahisar’da pazar günü kuvvetli sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. İzmir ve Muğla gibi illerde öğle saatlerinde yağışların başlayacağı tahmin ediliyor. Afyonkarahisar’da sıcaklıklar 15°C ila 26°C arasında değişirken, İzmir’de ise 22°C ila 30°C arasında olacak.

İç Anadolu Bölgesi’nde de sağanak yağış etkisini gösterecek. Özellikle Ankara, Eskişehir ve Çankırı’da kuvvetli yağışların pazar günü öğle saatlerinde etkili olacağı bildirildi. Bu bölgelerde hava sıcaklıkları 17°C ila 30°C arasında değişecek.

Batı Karadeniz’de yağışlar etkisini artıracak

Batı Karadeniz Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olurken, bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak etkili olması bekleniyor. Düzce ve Zonguldak gibi illerde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Özellikle pazar günü öğle saatlerinde kuvvetli yağışların etkisini artıracağı öngörülüyor.

Akdeniz Bölgesi’nde yerel kuvvetli sağanak

Akdeniz Bölgesi’nde de parçalı ve çok bulutlu hava etkili olacak. Osmaniye, Adana’nın kuzeyi, Kahramanmaraş’ın batısı ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde genellikle parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, Ardahan çevrelerinde kısa süreli sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise parçalı ve az bulutlu bir hava görülecek. Meteoroloji, bölgede yer yer toz taşınımı beklendiğini ve bu durumun görüş mesafesini düşürebileceği uyarısında bulundu.