Fiyatlandırma politikası eleştirilerin odağında

Kroger'ın fiyatlandırma direktörü Andy Groff, Oregon federal mahkemesinde ifade verirken, yılın başlarında gönderdiği bir e-postada süt ve yumurta fiyatlarının enflasyon oranlarının oldukça üzerinde seyrettiğini dile getirdiğini kabul etti. Groff, "Süt ve yumurta fiyatlarındaki perakende enflasyonu, maliyet enflasyonundan çok daha yüksek" ifadesini kullandığı Mart ayındaki e-postanın içeriğinin mahkemede sorgulanması üzerine, şirketin amacının enflasyon maliyetlerini tüketicilere yansıtmak olduğunu söyledi. Ancak Kroger sözcüsü, bu açıklamaların sadece belirli bir dönemi kapsadığını ve şirketin uzun vadeli düşük fiyat stratejisini yansıtmadığını belirterek, durumun abartılmaması gerektiğini ifade etti.

Kroger ve Albertsons birleşmesine engel mi?

Prof. Dr. Naci Görür: O ilimizde 7 üzeri deprem bekliyorum Prof. Dr. Naci Görür: O ilimizde 7 üzeri deprem bekliyorum

Kroger ve Albertsons, birleşme tekliflerinin rekabeti artıracağını ve tüketiciler için daha uygun fiyatlar sunacağını savunurken, Federal Ticaret Komisyonu (FTC) bu birleşmenin aksine rekabeti azaltacağını ve market fiyatlarını yükselteceğini öne sürüyor. FTC, birleşmenin gerçekleşmesi halinde çalışan ücretlerinde de düşüş yaşanabileceğini iddia ediyor. Mahkemede süren bu mücadelede, ABD Bölge Yargıcı Adrienne Nelson'ın önümüzdeki ay vereceği karar, FTC'nin geçici tedbir talebinin kabul edilip edilmeyeceğini belirleyecek. FTC lehine bir karar çıkması halinde, Kroger ve Albertsons arasındaki büyük birleşme anlaşması riske girebilir.

Harris'ten fiyat artışlarına karşı önlem planı

Bu gelişmeler, ABD'de market enflasyonunun ve artan gıda fiyatlarının yoğun tartışıldığı bir dönemde yaşanıyor. 2024 Demokratik başkan adayı Kamala Harris, geçtiğimiz günlerde market enflasyonuna karşı yeni bir mücadele planı açıklamıştı.