Azerbaycanlılar 7. kez sandık başında

Azerbaycan halkı, milletvekili seçimi için 7. kez sandık başına gitti. Ülke genelinde sabah saatlerinden itibaren başlayan oy kullanma işlemleri, yerel saatle 19.00'a kadar devam edecek. Bu süreçte, 125 sandalyeli meclis için 990 aday yarışıyor. Resmi olmayan ilk sonuçların ise akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor. Seçim, hem yerel halk hem de siyasi gözlemciler tarafından yakından takip ediliyor.

İşgalden kurtarılan bölgelerde de sandıklar kuruldu

Azerbaycan, Ermenistan işgalinden kurtardığı bölgelerde de sandıklar kurarak, 30 yıl sonra ilk kez tüm topraklarında milletvekili seçimi yapıyor. Karabağ'ın sembol şehirlerinden Şuşa, Hankendi, Hocalı, Hocavend, Ağdere, Ağdam, Cebrayıl, Fuzuli, Zengilan, Gubadlı, Laçın ve Kelbecer gibi önemli bölgelerde 42 binden fazla seçmen oy kullanacak. 

Seçimler neden öne alındı?

Prof. Dr. Naci Görür: O ilimizde 7 üzeri deprem bekliyorum Prof. Dr. Naci Görür: O ilimizde 7 üzeri deprem bekliyorum

Azerbaycan Milli Meclisi, Kasım ayında ev sahipliği yapacağı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29 Taraflar Konferansı (COP 29) nedeniyle seçimlerin tarihinin öne alınmasını talep etmişti. Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev meclisi feshederek, seçimlerin 1 Eylül'de yapılmasına karar verdi. Böylece, kasım ayında yapılması planlanan genel seçimler iki ay öne çekildi.