Yeni düzenlemeye göre, daha önce Cumhurbaşkanı onayı ile yapılan atamaların birçoğu artık Cumhurbaşkanı kararı ile gerçekleştirilecek. Önceden, üst düzey yönetici ve makamlar için ilgili bakanlık ve kurumlarca belirlenen adaylar Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulurken, bundan böyle atamaları doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Bu kapsamda atamaları Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak makamlar arasında TÜİK ve TOKİ başkan yardımcıları, Sayıştay savcıları, Polis Akademisi Başkanı, Adalet, Mülkiye ve Maliye müfettişleri, vali yardımcıları, genel müdür yardımcıları, kaymakamlar, Spor Toto, KİT ve Milli Piyango yönetimi, müftüler ve defterdarlar da bulunuyor. Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bakanların bu makamlara atama yapma yetkisi kaldırıldı.

Kararname ile cetvellerde değişiklik yapıldı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: İstanbul ve çevresinde etkili olacak Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: İstanbul ve çevresinde etkili olacak

Üst kademe yöneticilerin atanmasına ilişkin 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde yapılan değişiklikle, atama yetkileri yeniden tanımlandı. Daha önce "I sayılı cetveldeki kadro, pozisyon ve görevlere Cumhurbaşkanı kararıyla, II sayılı cetveldeki kadro, pozisyon ve görevlere Cumhurbaşkanı onayı ile atama yapılır" ifadesi, yeni düzenleme ile "I ve II sayılı cetvellerde yer alan kadro, pozisyon ve görevlere Cumhurbaşkanı kararı ile atama yapılır" şeklinde değiştirildi.