Cumhur İttifakı, 2024 yerel seçimleri için şimdiden düğmeye basarak harekete geçti. 2019'da olduğu gibi AK Parti ve MHP'nin işbirliği yapmayı düşündüğü ifade ediliyor. Özellikle İzmir'de sol seçmenin de oy verebileceği bir aday arayışı içinde olunuyor. Bu doğrultuda, eski Demokratik Sol Parti (DSP) üyesi ve İzmir Ticaret Odası Başkanı olan Özgener'in aday olarak düşünüldüğü konuşuluyor.

Antalya'da ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un adaylık için öne çıktığı ifade ediliyor. Cumhur İttifakı'nın, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanlığını da hedeflediği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yerel seçimlerinin "1994 yılındaki seçimler gibi milat olacağını" açıklamıştı.

AK Parti ve MHP, 2019'da CHP'ye kaptırdığı Adana, Mersin ve Manisa gibi illerde şanslarını artırmak amacıyla işbirliğine gitmeyi planlıyor. Her iki partinin de önceliği, mevcut belediye başkanlıklarını korumak ve yeni belediyeler kazanmak olacak. Yerel seçimleri "yerel yönetimlerin merkezi yönetimle birleştirilmesi" olarak gördükleri ifade ediliyor.

Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu Yayınlandı Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu Yayınlandı

AK Parti'nin İzmir'de "sol seçmenin de oy verebileceği" bir ismi aday göstermeyi düşündüğü belirtiliyor. Bu bağlamda, eski DSP üyesi ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Özgener'in adaylık için değerlendirildiği ifade ediliyor. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski TFF Başkanı ve İzmir İZTO Başkanı Mahmut Özgener'in adıda geçiyor.

Antalya için ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un aday olarak düşünüldüğü ifade ediliyor. Ersoy'un turizmdeki başarılı icraatları nedeniyle adaylık için uygun görüldüğü ve Erdoğan tarafından desteklendiği iddia ediliyor.