AK Parti'nin yeni yol haritasını belirlemek üzere Kızılcahamam'da düzenleyeceği kamp toplantısının ardından kabinede değişiklik yapılması bekleniyor. Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre, 31 Mayıs ile 2 Haziran arasında gerçekleşecek kamp toplantısında, partinin gelecekteki stratejileri masaya yatırılacak.

Kızılcahamam Kampı ve Yeni Yol Haritası

Kızılcahamam kampına eski ve mevcut kabine üyeleri, parti kurucuları, MKYK ve MYK üyeleri ile milletvekilleri davet edilecek. Toplantıda, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan oy düşüşleri ve bu sonuçların değerlendirilmesi üzerine yeni bir yol haritası belirlenecek.

Değişim Takvimi Başlıyor

Kızılcahamam kampının ardından AK Parti'de hem parti hem de hükümet kadrolarında değişim süreci başlayacak. AK Parti kaynaklarına göre, bu değişim süreci 22 Mayıs'ta planlanan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısıyla hız kazanacak ve sonbaharda yapılması öngörülen 8. Olağan Kongre ile devam edecek.

İlk Adımlar: İl ve İlçe Başkanları

Değişim sürecinin ilk adımı olarak il ve ilçe başkanlarının görevlerinde değişiklikler yapılması bekleniyor. Kongre sürecini yürütmek üzere yeni bir komisyon oluşturulacak ve bu komisyon, değişiklik sürecini yönetecek. Yeni atanan il ve ilçe başkanlarıyla kongre çalışmaları yürütülecek.

Kabine Değişikliği Beklentisi

AK Parti kulislerinde, il ve ilçe başkanlarının ardından kabine üyelerinde de değişiklik yapılacağı konuşuluyor. Kabine değişikliğinin kongre öncesi yapılması planlanıyor. AK Partili kurmaylar, seçmenin parti ve hükümet kadrolarında değişim mesajı verdiğine dikkat çekiyor.

Ankara'da Husumetli Olduğu Kişiyi Vuran Zanlıyı Özel Harekat Ekipleri Yakaladı Ankara'da Husumetli Olduğu Kişiyi Vuran Zanlıyı Özel Harekat Ekipleri Yakaladı

Büyük Değişim Sonbaharda

AK Parti'de asıl büyük değişimin, sonbaharda planlanan 8. Olağan Kongre sonrası gerçekleşmesi bekleniyor. Bu değişiklikler genel merkez ile sınırlı kalmayacak ve TBMM grubuna da yansıyacak.

Geçmiş Başarılar ve Gelecek Stratejileri

23 yıllık iktidarında 7 genel seçim, 4 yerel seçim, 3 cumhurbaşkanlığı seçimi ve 3 referandumu kazanan AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerindeki oy düşüşünün ardından kapsamlı bir değişim sürecine girmeyi planlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değişim mesajlarının ardından gözler, Kızılcahamam kampı sonrası atılacak adımlara çevrildi.