Güncel

AK Parti'de yenilenme süreci: Kabinede değişim devam edecek iddiası

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin görevden affını istemeleri, kulis bilgisi olarak konuşulan kabine değişiminin ilk aşaması olarak açıklanıyor. Büyük değişim, hemen beklenmese de AK Parti’nin kongre takvimine bakıldığında gündemde yer alacağı öngörülüyor.

Abone Ol

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin görevden affını istemeleri, kulis bilgisi olarak konuşulan kabine değişiminin ilk aşaması olduğu ileri sürüldü. Büyük değişimin ise partinin kongre takvimi kapsamında gündemine taşıyacağı öngörülüyor. 


RANDEVU SİSTEMİNİN ETKİSİ

Sağlık alanına yönelik son bir yıldır görülen sorunlar, randevu problemlerinde istenilen çözüm alınmaması, bu konudaki sıkıntıların yerel seçim sonuçlarına da yansıdığı beliritildi, Koca’nın istifa etmesinde en kritik neden olarak değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yer aldığı bazı toplantılarda da hastane randevuları sebebiyle tartışmalar beraberinde gelmişti.

GÖZ AMELİYATI OLMUŞTU

Özhaseki’nin görevden affını istemesi ise, tamamen ‘sağlık problemlerinden’ olduğu söyleniyor. İliç maden kazasının olduğu süreçte ciddi bir göz ameliyatı geçiren Özhaseki, kaza hakkında kamuoyu karşısında çıkmamasından dolayı da tepki çekmişti. Özhaseki ardından, koruyucu gözlüklerle açıklamada bulunmuş ve göz ameliyatı olduğu görülmüştü. Özhaseki’nin ilerleyen süreçte yoğun tempodan yorulduğu ve bu durumu Cumhurbaşkanına illettiği de belirtildi.

Ayrıca, Koca’nın yerine geçen Kemal Memişoğlu 8 yıldır İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevine devam ediyordu. Rizeli olan Memişoğlu pandemi döneminde büyük bir gayret göstermiş ve o dönemde kamuoyunun dikkatini çekerek hafızalara kazınmıştı. 


MURAK KURUM KARARI

Murat Kurum’un Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığına yeniden atanmasına ise ‘beklenen gelişme’ olarak değerlendiriliyor. Kurum’un özellikle 6 Şubat depremlerinden sonraki dönemlerde günlerce bölgede bulunkası, diğer afetlerle yönelik anında inisiyatif alması, bu konuar hakkında ‘tecrübe’ sahibi olması, yeniden bakan olarak görevlendirilmesinde büyük önem taşıyor. Bakan olarak atanmasından kaynaklı Kurum’un milletvekilliği de indi. AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 264’e düştü.