Asgari ücrete ara zam yapılacağına dair beklentiler sürerken, AK Parti'den konuyla ilgili net bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücret ve vergi düzenlemesi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

En düşük emekli maaşına gelen zam belli oldu En düşük emekli maaşına gelen zam belli oldu

Hamza Dağ, CNNTürk'te katıldığı programda asgari ücretle ilgili bir ara zam sürecinin Temmuz ayında olmayacağını belirtti. Dağ, "Burada artık esas mücadelemiz enflasyonu düşürmek noktasında. Haziran'dan itibaren de enflasyondaki düşüşü görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Vergi Düzenlemesi Hakkında Açıklamalar

Vergi düzenlemesine ilişkin soruları da yanıtlayan Hamza Dağ, son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Dağ, "Yansıyan bilgileri bakanlık yalanlıyor. Burada da çok somutlaşan bir şey yok. Yurt dışı harç pusuluyla ilgili çalışmaların devam ettiği bana söylendi. Doğrudan vergileri artıracak bir düzenleme sürecine gitmemiz gerekiyor. Bir reform noktasında bazı adımlar atılacak. Milletimiz müsterih olsun. Ekonomi yönetimimiz ne yaptığını biliyor. Orta Vadeli Program çerçevesinde süreç yürütülüyor" dedi.

Enflasyonla Mücadele Vurgusu

Hamza Dağ, konuşmasında enflasyonla mücadeleye dikkat çekti ve hükümetin bu konuda kararlı adımlar atacağını belirtti. Enflasyonun düşürülmesi noktasında Haziran ayından itibaren olumlu gelişmelerin görüleceğini ifade etti.