Özel'in açıklamalarına yanıt

Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhur İttifakı'nın birliğinde ve bütünlüğünde bir sorun olduğunu düşünmesinin yanlış bir yaklaşım olduğunu belirterek, "Özel’in Cumhur İttifakı bileşenlerine ‘suç ortağı’ demesi ise siyasi nezaket atmosferine yakışmayan saygısız bir siyasi saldırganlıktır. Cumhur İttifakı güçlü bir birliktelikle yoluna devam etmektedir ve her türlü saldırganlığa siyaset ve hukuk zemininde cevap verecek güçtedir" ifadelerini kullandı.

"Siyasi nezakete yakışmıyor"

Çelik, Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iade-i ziyareti sonrasında yaptığı açıklamaları, CHP içindeki rahatsızlıkları gidermeye yönelik bir çaba olarak gördüğünü belirtti. "Özel’in Cumhurbaşkanımızın iadeiziyareti sonrasında bu şekilde yakışıksız bir açıklama yapmasını, yürüttüğü siyasete dönük olarak CHP içinde meydana gelen rahatsızlıkları giderme çabası olarak görüyoruz" dedi.

Özgür Özel'in sözleri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Şehit Aileleri ve Gaziler Çalıştayı sonrasında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına yönelik değerlendirmelerde bulunmuştu. Özel, Cumhur İttifakı'nın sorunlarının kendi sorunları olmadığını belirterek, "Kamuoyunu bu oluşturulmaya çalışılan suni tartışmayla meşgul etmek istemem. Belli ki sorunlar var, Cumhur İttifakı'nın sorunları Cumhur İttifakı'nın sorunudur, bizim değil" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhur İttifakı'na eleştiri

Özel, Cumhur İttifakı içinde sorunlar olduğunu ima ederek, Bahçeli'yi Türkiye ittifakına katılmaya davet etti. "Eğer kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir, bizim ittifakımızın adı Türkiye ittifakı o yüzden siyasi, partileri birleştirmeye gerek yok" dedi. Ayrıca, Sinan Ateş'in cinayetinin aydınlatılması konusundaki duruşlarını vurgulayan Özel, MHP'nin bu konudaki sessizliğini eleştirdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş'tan emekli zammı açıklaması: Çok ince bir çalışma gerçekleştirildi AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş'tan emekli zammı açıklaması: Çok ince bir çalışma gerçekleştirildi

Çelik, Özel'in bu açıklamalarını Cumhur İttifakı'na karşı yapılmış bir saldırı olarak nitelendirdi ve ittifakın güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini belirtti. Çelik, "Cumhur İttifakı güçlü bir birliktelikle yoluna devam etmektedir ve her türlü saldırganlığa siyaset ve hukuk zemininde cevap verecek güçtedir" dedi.

Ömer Çelik, bu açıklamaların ardından CHP içindeki rahatsızlıkların giderilmesi için Özel'in bu tür açıklamalara başvurduğunu ima ederek, Cumhur İttifakı'nın birliğinin ve gücünün sarsılmayacağını belirtti.