Güncel

AK Parti'den performans raporu! Milletvekillerini uyardı

Yerel seçim sonuçlarındaki oy kaybının nedenlerini mercek altına alan AK Parti yetkilileri, milletvekillerinin de performansını analiz etti. 100'e yakın yeni vekil yeterli performans sergileyemedi. Bahsedilen vekillerin sıklıkla genel kurula gelmediği ortaya çıktı. Bu durumdan rahatsız olan yetkililerin olayı parti yönetimine aktardıkları, vekillerin uyarıldığına dikkat çekildi.

Abone Ol

Yerel seçim sonuçlarındaki oy kaybının nedenlerini mercek altına alan AK Parti, diğer yandan da teşkilatın performansını güçlendirmek için farklı değerlendirmeler üzerinde duruyor. Bu anlamda AK Parti kurmayları, milletvekillerinin TBMM performans faaliyetlerini analiz etti. Yer alan bilgilere göre, 100'e yakın milletvekilinin yasama faaliyetlerinde aktif yer alamadığı ortaya çıktı. Parti yönetiminin milletvekillerine bu konuda uyarı yaptığı ve yasama faaliyetlerinin öneminin vurgulandığı toplantılar düzenlemeye başladığına dikkat çekildi.

148 VEKİL İLK KEZ MECLİS'E ADIM ATTI 

Yasama faaliyetlerinde aktif yer almayan 100'e yakın milletvekilinin birçoğunun ilk kez gelen milletvekilleri olduğu da belirtiliyor. Partinin yetkili milletvekillerinin ise bu durumdan rahatsızlık duyduğu, durumu sık sık parti yönetimine aktardıkları ve ilk kez milletvekilliği olan vekillerin daha aktif olmalarını istedikleri vurgulanıyor. 14 Mayıs 2023'te gerçekleşen milletvekilleri seçimlerinde parlamentonun yüzde 63,49'u değişmişti. 600 sandalyeli Meclis'te 335 vekil ilk kez seçilmişti. 268 sandalyesi olan AK Parti'de 148 vekil ilk defa bu dönem Meclis'e adım atmıştı. TBMM'de 27'nci dönemde milletvekilliği olarak görevli olan 32 isim genel kurulda hiç konuşmamış, kanun teklifi oluşturmamış, araştırma, soruşturma ve genel görüşme önergesini imzalamamıştı. Diğer taraftan, son gelen zamla birlikte (yüzde 19,31) milletvekili maaşları 170 bin lira olarak açıklandı.

"ALDIĞINIZ MAAŞLAR HARAMDIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl şubat ayında partisinin vekillerini Meclis'in genel kurul toplantılarına yeterince katılım göstermediklerinden kaynaklı sert çıkmıştı. Grup yönetiminden paylaşılan raporlar ve şikayetler üzerine açıklamalarında, Meclis'in genel kurul toplantılarına katılma konusunda sıkıntı olduğuna dikkat çekerek "Bu beni üzmüştür. Bu millet, kendi kasasından, kesesinden maaşı veriyor. Bu maaşla birlikte vekil arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Ama genel kurulda eğer yoklamalarda benim vekil arkadaşlarım bulunmazsa ki dün böyle oldu, bu millet sizlere hakkını helal etmez. Kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Bu sıradan bir olay değil. Eğer milletvekili adayı olmuşsan arkadaş burada görevini hakkıyla yerine getireceksin. Yerine getirmiyorsan, aldığınız maaşlar haramdır bunu böyle bilin" şikayetlerini sunmuştu. Erdoğan'ın önümüzdeki süreçte buna benzer bir eleştiride bulunabileceği de başkent kulislerinin gündeminde yer alıyor.