Güncel

AK Partili Belediyelerde Tasarruf Tedbirleri Uygulanmaya Başladı

AK Parti belediyelerinde tasarruf tedbirleri başladı. Amirler, mesai saatleri kapsamında araç havuzundaki ortak araçlardan yararlanacak. Araç bakımları, masrafların azaltılması için fen işleri müdürlüklerinde gerçekleşecek. İşte diğer tasarruf adımları..

Abone Ol

AK Parti belediyelerde tasarruf tedbirlerie geçiş yapıldı. Yer alan bilgilere göre bazı yerel yönetimlerde ilk aşamada makam araçlarının sayısı düşürülerek ortak araç havuzu hazırlandı. Amirler mesai saatleri içerisinde araç havuzundaki ortak araçlardan faydalanacak. Ayrıca birçok belediyede üst düzey yönetime "İşe kendi imkanlarınızla gidip gelin" ifadelerinin kullanıldığı belirtiliyor. Mesai saatleri haricinde araçlar garaja bırakılıyor.

AKARYAKIT LİMİTİNE SINIR 

Kamu gelirlerinin daha kontrollü ve verimli harcanabilmesi için araçlarda aylık akaryakıt limitine sınır getirildi. Personele ise fazla mesai uygulanmamasına dikkat edilerek vardiyalı çalışma sistemine geçiş yapıldı. Mesai saatlerinde ise sık denetimler düzenlenerek, kamu hizmetlerinde verimliliğin daha etkin olması hedefkeniyor. Belediyelere büyük bir yük olan araç bakım masraflarının maliyetlerinin düşürülmesi için bakımların belediyelerin fen işleri müdürlüklerine bağlı atölyelerde yapılacağı belirtildi.

KONSERLER SINIRLANDIRILDI

Tüm tedbirlerin dışında promosyon ürünler başlığında ziyaretlerde misafirlere sunulan ajanda, kalem, takvim, broşür, çanta, powerbank, USB bellek, saat, rozet, plakat, madalya vb. hediyeler yasaklandı. Konserler de sınırlandırıldı. Tasarruf tedbirlerinin tavizsiz bir şekilde haya geçeceği, önümüzdeki süreçte yeni uygulamalara da adım atılacağı öne sürüldü.