Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, maaş ve ücret artışlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, memur maaşlarının yeniden düzenlenmesi ve çalışma barışının sağlanması gerektiğini belirtti.

Yalçın, en düşük devlet memuru maaşının 22 bin liraya yükseltilmesine rağmen ücret skalasındaki çarpıklıkların ve çalışma barışının düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Toplu sözleşme masası ve diğer sosyal diyalog mekanizmalarının sorunların çözümünde önemli rol oynadığını vurgulayan Yalçın, bu tür düzenlemelerin memurların üzerindeki stresi artırmaması için toplu sözleşme ek protokollerinde yapılması gerektiğini söyledi.

Yalçın, enflasyonun sabit gelirlilere olan olumsuz etkisine dikkat çekerek, emeğin değerini başkalarının maaşlarıyla kıyaslamadıklarını, emeğin değerini işleri ve alın terleriyle ölçtüklerini belirtti. Ücret artışlarının kayıpları karşılamaktan ve alım gücünü sürdürmekten uzak olduğunu ifade eden Yalçın, son zamanlarda yapılan ücret artışlarının enflasyonist ekonomik dinamiklerin altında kaldığını ifade etti.

 

Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi