Güncel

Altın düşecek mi, artacak mı? Gözler o karara kilitlendi

Altın piyasaları, ABD Merkez Bankası'nın (FED) yakında gerçekleştireceği kritik toplantı öncesinde temkinli bir yükseliş sergiliyor. Piyasalar, faiz indirimlerine dair ipuçları beklerken, altın fiyatlarındaki hareketlilik dikkat çekiyor.

Abone Ol

Fed'in yarın başlayacak para politikası toplantısında faiz oranlarına yönelik yeni kararlar alınması beklenmiyor. Ancak yatırımcılar, eylül ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığını değerlendiriyor. Bu süreçte, yetkililerin gevşeme yanlısı açıklamalarda bulunma ihtimali de piyasa oyuncuları tarafından yakından izleniyor.

Altın piyasasında güncel durum

Bu gelişmeler ışığında, altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,25 artışla 2 bin 384 dolar seviyesinde işlem görüyor. ABD altın vadeli işlemleri ise yüzde 0,2 artarak 2 bin 382 dolar seviyesine ulaştı. Gram altın sabah saatlerinde 2 bin 537 TL, çeyrek altın 4 bin 149 TL ve Cumhuriyet altını ise 16 bin 547 TL'den alıcı buluyor.

Yatırımcıların gözü ekonomik verilerde

Altın fiyatlarındaki bu sınırlı yükselişin temel nedenlerinden biri, yatırımcıların FED'in faiz politikası ve açıklanacak olan ekonomik verilerle ilgili beklentileridir. Piyasalar, bu verilerin altın fiyatları üzerinde ne gibi etkiler yaratacağını dikkatle izliyor. Ayrıca, Japonya Merkez Bankası'nın da yakın tarihte yapacağı toplantı ve önde gelen şirketlerin bilanço açıklamaları, piyasanın genel görünümünü etkileyecek önemli faktörler arasında yer alıyor.