Güncel

Altın, Fed’in Faiz İndirimi Beklentisiyle Rekor Kırabilir! İşte Fiyat Analizi

Fed'in faiz indirimi beklentileriyle ons altın yükselirken, uzmanlar altının 2024'te daha da değer kazanabileceğini öngörüyor

Abone Ol

Fed'in faiz indirimi beklentileriyle altın yükselişini sürdürüyor

Altın, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ay faiz indirimlerine başlamasına yönelik beklentilerle değer kazandı. Fed'in 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağına dair artan öngörüler, ons altının fiyatına olumlu yansıdı.

Altın, sabah saatlerinde ons başına 2.506,97 dolara kadar yükseldi ve daha sonra 2.517,34 doları gördü. Şu an itibarıyla ons fiyatı yüzde 0,83 artışla 2.516,46 dolarda bulunuyor.

Piyasalar bugün açıklanacak ADP özel sektör istihdam verisine ve yarın yayımlanacak tarım dışı istihdam raporuna odaklanmış durumda.

Uzmanların yorumları

Saxo Bank emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, küresel ekonomik yavaşlamanın altına destek sağladığını, bunun hem büyümeyi tehdit eden hem de daha agresif faiz indirimi beklentilerini artıran bir faktör olduğunu belirtti.

CME FedWatch verilerine göre yatırımcılar, geçen haftaki oranlara kıyasla 25 baz puanlık bir indirim için yüzde 57, 50 baz puanlık bir indirim için ise yüzde 43 ihtimal tanıyor.

Julius Baer analisti Carsten Menke, "Şu anda asıl soru faizlerin ne kadar düşeceği. Fed faiz indirimine gitse bile oranlar hala nötr seviyenin üzerinde kalabilir, bu da Batılı yatırımcılar için altına büyük bir talep artışı anlamına gelmeyebilir" dedi.

Altın için hedefler

KCM Trade baş piyasa analisti Tim Waterer, Fed'in yılsonuna kadar hızlı faiz indirimleri yapması halinde, altının 2024 zirvelerine henüz ulaşmamış olabileceğini ve 2.600 dolar seviyesinin yıl sonu için uygun bir hedef olabileceğini ifade etti.

NAB analistleri ise yayımladıkları notta, merkez bankalarının son dönemlerde altın talebini artıran başlıca güçlerden biri olduğunu belirtti. NAB ayrıca altın için 2024 ortalama fiyat tahminini 2.315 dolara çıkardı.

Ons altın için günün ilk direnç seviyesi 2.511 dolar olarak görülüyor, bu seviye aşıldığında ise 2.529 dolar hedeflenebilir. Aşağıda ise destek noktaları 2.500 ve 2.493 dolar olarak öne çıkıyor.