Son dönemlerde altın piyasasında yaşanan dalgalanmalar yatırımcıları tedirgin etse de, uzmanlar yeni rekorların kapıda olduğunu vurguluyor. Dün altının ons fiyatındaki düşüşe bağlı olarak gram altın fiyatı 1.653 liradan kapattı. Ancak bu düşüşün çok uzun süremeyeceği, yıl sonuna kadar fiyatların yükselmesi bekleniyor.

Fed'in faiz hamlesi altını nasıl etkiliyor?

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed)'in olası faiz artışlarıyla ons fiyatlarının baskılandığına dikkat çekiyor. Şu an itibariyle ons fiyatı yüzde 0,2 oranında düşüşle 1.906 dolardan işlem görüyor. Ancak bu durumun uzun vadede altın yatırımcısını olumsuz etkilemeyeceği öngörülüyor.

Yatırımcı ne demek istiyor?

Kuyumcu Erhan Şakar, "Altın yatırımcısını hiçbir zaman üzmemiştir. Uzun süreli yatırımlarda altın her zaman kazandıracağı garantidir," diyerek altına yatırım yapmayı tavsiye ediyor. Şakar'a göre, yatırımcılar yılsonuna kadar gram altın fiyatının 2 bin TL'yi göreceğini öngörüyor.

Yeni rekorlar için takvim belli: Ekim ayı kritik

Uzmanlar, Ekim ayından itibaren altın fiyatlarında yeni rekorların görülebileceğini belirtiyor. Dolardaki yükselişe paralel olarak altın da değer kazanmaya devam edecek. İşte bu nedenle altın, yılın en çok kazandıran yatırım aracı olmaya devam edecek.

Peugeot 2024 temmuz fiyat listesi açıklandı: Yeni modeller ve güncel fiyatlar Peugeot 2024 temmuz fiyat listesi açıklandı: Yeni modeller ve güncel fiyatlar

Uzun vadeli beklentiler daha da parlak

Finansal analist İslam Memiş, "2024 yılında 2500 TL ve üzeri rakamları, 2025'te ise 3500 ve üzeri rakamları gram altında göreceğiz," şeklinde konuşuyor. Yani, uzun vadeli yatırımcılar için altın oldukça cazip bir yatırım aracı olmaya devam edecek.