Bugün 10 Temmuz 2024 itibarıyla altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Altının gram fiyatı, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 2.517 TL seviyesinde işlem görüyor.

Diğer altın çeşitlerinin fiyatları ise şu şekilde:

  • Çeyrek Altın: 4.140 TL
  • Cumhuriyet Altını: 16.500 TL
  • Ons Altın: 2.371 USD

Küresel Piyasalar ve Altın Fiyatları

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimi ile ilgili açıklamaları küresel piyasalarda dikkatle izleniyor. Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir şekilde hareket ettiğine dair daha fazla güven kazanana kadar politika faizini düşürmenin uygun olmadığını belirtti. Bu açıklamaların ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in eylülde ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 77'ye gerilerken, kasımda faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 79 oldu. Aralık toplantısında ikinci kez faiz indirimine gitme ihtimali ise yüzde 96 olarak fiyatlanıyor.

Kiracı olmanın şartları değişti! Zam sınırı kalkınca.... Kiracı olmanın şartları değişti! Zam sınırı kalkınca....

altın-1

Bugün yurt içinde sanayi üretimi ve işsizlik oranı, yurt dışında ise ABD'de toptan eşya stokları verileri ile Powell'ın Temsilciler Meclisi'nde yapacağı açıklamalar takip edilecek. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.400 ve 2.420 dolar seviyelerinin direnç, 2.350 ve 2.320 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.