Altın piyasasında seyir sakin ilerliyor. Ons altın 2350 doların aşağısında kaldı. Altın fiyatları, lider merkez bankalarının faiz konusunda izleyeceği yol haritası yakından takip ediyor. ABD Merkez Bankası Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimini bekleyen altın kendini geri çekti.

Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu

'BAYRAMA KADAR ALIMLAR TAMAMLANMALI'
Finansal analist uzmanı İslam Memiş, "Bayrama kadar alım sürecinin tamamlanması gerektiğini söyleyebilirim. Haziran ayının bayram dolayısıyla kısa bir ay olacağını anımsatmak isterim" ifadelerini kullandı.

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar, euro, altın, borsa ve bitcoin alanında piyasaların seyrini açıkladı.

'TEKNİK OLARAK DÜŞÜŞLER BİTMEDİ'

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan Memiş'in beklentileri şu şekilde:

"Haziran ayının ilk işlem günü ve ilk haftasına başlıyoruz. Yurt içi piyasalarda bugün enflasyon verisini takip edeceğiz. Yurt dışında Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı, Cuma günü ise ABD Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.

Mayıs ayı enflasyon verisinin yüzde 70’in üzerinde açıklanması bekleniyor. Sonrasında ise yıl sonuna kadar 20 puanlık bir düşüş beklentisi sürpriz olmayacak. Enflasyon verisi beklentisi yüksek olduğu için piyasalarda negatif algılanmayacaktır. Piyasalardaki dalgalanmanın kısa vadeli olmasını bekliyorum. Bu hafta para piyasalarında takip edeceğim bant aralıkları şöyle;

Bist100 endeksi: Haftayı 10 bin 400 puan seviyesinden düşüşle tamamlamıştı. Bu hafta 10 bin 200-10 bin 800 puan aralığını takip edeceğim. Teknik olarak düşüşlerin bitmediğini düşünüyorum.

'SAKİN SEYİR SÜRECEK'

Döviz kurları: Döviz kurları genel itibariyle sakin seyrini sürdürüyor. Hem merkez bankasının alımı hem de bayram hazırlığından dolayı TL talebi devam ediyor. Bayrama kadar sakin seyrin süreceğini görebiliriz. EUR/USD paritesindeki değişim sadece Euro’nun hareketliliğine neden oluyor.

EUR/USD paritesi: 1,0848 seviysesinden kapanış yapmıştı. 1,08-1,09 aralığında oyalanmaya devam edebilir. Bu hafta ECB faiz indirimi yaparsa 1,09 seviyesine yerleşebilir. Bu yıl hedefim 1,12 olduğundan düşüşlerin kalıcı olmayacağını öngörüyorum.

'BU HAFTA HAREKETE GEÇİLMELİ'

Ons altın (xau/usd): Haftayı 2 bin 327 dolar seviyesinden tamamlamıştı. Takip ettiğim bant aralığı aynı 2 bin 280-2 bin 380 dolar aralığı. Geçen hafta yükselişi 2 bin 363 dolar seviyesiyle sınırlı kaldı.

Bu hafta baskılanmanın devam etmesini bekliyorum. Bu hafta 2 bin 300- 2 bin 350 dolar aralığını takip edeceğim. Yılın son düşüşü olarak göreceğim. Yıl sonuna kadar 2 bin 600 dolar, devamında 3 bin dolar radarımda olacak.

Gram altın yatırımcısı yine ons’u takip etmeli. Ons nereye, gram oraya. Fiziki gram altın (fiziki) 2 bin 424 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. 2 bin 400 lira destek seviyesini takip edeceğim. Biraz daha aşağıya sarkmak isteyebilir ancak alım için fırsat kollayanlar bu hafta harekete geçmeli diye düşünüyorum.

1,5 ayda gramında 300 lira geriledi. Bayrama kadar alım sürecinin tamamlanması gerektiğini söyleyebilirim. Haziran ayının bayram dolayısıyla kısa bir ay olacağını anımsatmak isterim.

'YÜKSELİŞ YÖNLÜ HAREKETLER BEKLİYORUM'

Ons gümüş (xag/usd); Haftayı yüzde 2,47’lik düşüşle 30,40 dolar seviyesinden tamamlamıştı. Geçen hafta da belirttiğim gibi 29,50 dolar seviyesini beklemeyi sürdüreceğim. Devamında tekrar yükseliş yönlü hareketler bekliyorum. 29,50-31,00 dolar aralığını takip edeceğim.

Gram gümüş yatırımcısı ons gümüşü takip etmeli. Alım haftasının başladığını söyleyebilirim." değerlendirmelerinde bulundu.