Altın fiyatları, yeni güne yükselişle başlayarak yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.

İşte güncel rakamlar ve altın piyasasındaki son durum:

Güncel Fiyatlar

Piyasadaki Hareketler ve Etkenler

Altının gram fiyatı, bugün saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,54 üzerinde 2.452 TL seviyesinde işlem görüyor. Dün, dolar kurundaki düşüşe karşın ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,2 artışla 2.443 TL'den tamamlamıştı.

Analist Görüşleri ve Ekonomik Veriler

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl faiz indirimine başlayacağına dair beklentilerin güçlenmesiyle altın fiyatlarının yukarı yönlü desteklendiğini belirtiyor. Bugün Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları, yatırımcıların odağında olacak.

ABD'de açıklanan ADP özel sektör istihdamı verileri, mayıs ayında 152 bin kişi artarak beklentilerin altında kaldı. Bu durum, Fed'in faiz indirimine bu yıl başlamasına yönelik beklentileri artırdı. Para piyasalarında, Fed'in eylül ayında ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 79 ve kasımda yüzde 82 olarak fiyatlanıyor. Ayrıca, aralık ayında ikinci bir faiz indirimi ihtimali yüzde 86 olarak öngörülüyor.

Analistler, yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ECB'nin faiz kararı ve Lagarde'ın yönlendirmelerinin yanı sıra yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan, altının ons fiyatında 2.380 ve 2.400 dolar seviyeleri direnç, 2.350 ve 2.330 dolar seviyeleri ise destek konumunda.