Amasya’nın Suluova ilçesinde bulunan bir et entegre tesisinde büyükbaş hayvana bıçak ve baltayla eziyet edildiği ortaya çıktı. Vahşetin görüntülerinin sosyal medyada hızla yayılması üzerine yetkililer harekete geçti. Jandarma ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma ve Gözaltılar

Amasya İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından tesiste incelemelerde bulundu. Soruşturma sonucunda İ.T., N.Ö., H.S., E.Ç. ve A.A. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Bakan Yumaklı'dan Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Hayvanlara eziyet etmenin hiçbir gerekçesi olamaz. Amasya’da olduğu belirlenen ve vicdanlara sığmayan hayvana eziyet videosu üzerine Bakanlığımızın ilgili birimleri derhal harekete geçmiştir. Söz konusu işletme hakkında gerekli idari yaptırım uygulanmaktadır” dedi.

Amasya Valiliği'nden Açıklama

Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

Amasya Valiliği de olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “17 Mayıs 2024 günü bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve ilimizde bir et entegre tesisinde çekildiği iddia edilen büyükbaş hayvana eziyet edildiğine dair görüntülere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur. Olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen şüpheliler İ.T., N.Ö., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak haklarında gerekli adli tahkikata başlanmıştır. Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Amasya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce işletme ve şüpheliler hakkında gerekli idari yaptırım uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Şirket Avukatının Açıklamaları

Tesisi işleten şirketin avukatı Mehmet Akif Aydın, olayla ilgili üzüntülerini dile getirerek, “Olaydan dolayı üzgünüz. Yıllardır faaliyet gösteren bir işletmeyiz ve böyle bir durumla karşılaşmış değiliz. Bu yaşanan olayın nasıl gerçekleştiği hakkında detaylı bir açıklama yapacağız. Üzücü ve kimsenin yaşanmasını istemeyeceği bir olay” dedi.

İşçilerin Psikolojisi Etkilendi

Aydın, yaklaşık beş ay önce tesiste meydana gelen başka bir olayda bir boğanın saldırısı sonucu bir işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Bir iş kazası meydana geldi. Bir hayvanın işçimize çarpması sonucu işçimiz hayatını kaybetti. O olayla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Aile ile anlaşma sağlanmak üzereydi. Ancak bu yeni olay nedeniyle süreç beklemeye alındı. İşçilerimizin psikolojisi o olaydan dolayı zaten etkilenmişti, bu yeni olay da durumu daha da zorlaştırdı” diye konuştu.