Ampute Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya'yı 3-0 mağlup ederek üst üste üçüncü kez şampiyonluğa ulaştı. Fransa'nın Haute-Savoie bölgesindeki Evian-les-Bains kentinde düzenlenen turnuvada Ay-yıldızlılar, 2017 ve 2021'in ardından bir kez daha kupayı kaldırdı.

Golleri Kaydeden İsimler

Final karşılaşmasında millilere zaferi getiren goller, 15. dakikada Rahmi Özcan, 28. dakikada Ömer Güleryüz ve 33. dakikada penaltıdan Fatih Şentürk tarafından kaydedildi. Turnuvada gösterdiği üstün performansla dikkat çeken Ömer Güleryüz, 16 golle organizasyonun gol kralı oldu.

Namağlup Şampiyon

C Grubu'nda İsrail, Azerbaycan ve İrlanda'yı mağlup eden milliler, çeyrek finalde Almanya'yı, yarı finalde ise Polonya'yı geçerek finale yükseldi. Finalde İspanya'yı 3-0 yenerek namağlup şekilde şampiyon olan takım, turnuva boyunca 42 gol atıp yalnızca 2 gol yedi.

Final Maçına Büyük İlgi

Fransa'da düzenlenen şampiyonanın final maçına yoğun ilgi gösterildi. Karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Yusuf Günay, Lyon Başkonsolosu Cemil Çağdaş Yıldırım, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Dünya Ampute Futbol Federasyonu (WAFF) Başkanı Arif Ümit Uztürk ve EAFF Başkanı Mateuzs Widlak takip etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ampute Futbol Milli Takımı'nı sosyal medya üzerinden tebrik etti. Erdoğan, paylaşımında, "Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya'yı mağlup ederek üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonu olan ve bizleri bir kez daha gururlandıran Ampute Futbol Milli Takımımızı yürekten tebrik ediyorum." ifadesine yer verdi. Paylaşımda, takımın fotoğrafı ve "Tebrikler Türkiye 2024 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonu" yazılı görsel de yer aldı.