Antalya'da Kaçak 'Rus Okulları'na Kapatma Kararı ve Para Cezası Antalya'da Kaçak 'Rus Okulları'na Kapatma Kararı ve Para Cezası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Temmuz 2024'te yeniden Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Fuat Erdal, sürpriz bir kararla istifa etti. İstifasıyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmayan Erdal, görevden ayrılmadan sadece bir gün önce katıldığı televizyon programında 4 yıllık projelerini anlatmıştı.

Yerine Vekaleten Atama Yapıldı

Erdal’ın istifasının ardından yerine vekaleten eski Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak atandı. Anadolu Üniversitesi yönetimi ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

"Ortada Bir İstifa Değil, Azil Var" İddiası

Prof. Dr. Fuat Erdal’ın istifasıyla ilgili dikkat çeken bir yorum da son röportajını gerçekleştirdiği ES TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Kerem Akyıl’dan geldi. Akyıl, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ortada bir istifa değil, azil var" ifadelerini kullanarak, Erdal’ın görevden alınmış olabileceğini öne sürdü.

Erdal'ın ani istifası, üniversite camiasında ve kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı. Görevden ayrılmasının nedeni ise henüz netlik kazanmadı.