Yeni Eğitim Yılında Ders Programında Öncelik Tanınacak Öğretmenler Belirlendi Yeni Eğitim Yılında Ders Programında Öncelik Tanınacak Öğretmenler Belirlendi

Ankara'da ilginç bir kira anlaşması gündeme geldi. Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Ali Duman, Ankara'nın Altındağ ilçesi Doğantepe Mahallesi'ndeki evini kiraya vermek için hazırladığı sözleşmede kira bedelini gram altın üzerinden sabitledi. Aylık kira bedelini 7 gram altın, yıllık kira bedelini 84 gram altın ve depozito ücretini ise 500 dolar olarak belirleyen Duman, bu yöntemle hem kiracının hem de ev sahibinin mağdur olmayacağı bir sistem oluşturmayı amaçladığını ifade etti.

Gv Niiowsaapmdd 8Dgd

Duman, kararının arkasındaki düşünceyi şu şekilde açıkladı: "Kiracının maaşına göre kira belirlemek, her ay maaş takibini gerektirir ve bu etik olmaz. Enflasyondan korunmak ve adil bir sistem sağlamak adına kira bedelini gram altın üzerinden sabitledim. Her ay Kapalıçarşı'daki gram altın fiyatı dikkate alınarak kira belirlenecek, böylece enflasyon kaybım olmayacak. Yıllık artış ise yine 7 gram altın üzerinden yapılacak."

Duman, mevcut kira yasalarının ev sahiplerini mağdur ettiğini düşündüğünü belirterek, bu sistemle hem enflasyona karşı korunmayı hem de adil bir kira düzeni sağlamayı hedeflediğini ifade etti. Aksi takdirde evini kiraya vermeyi düşünmediğini dile getirdi.