Kanser resmen "geliyorum" diyor! Genç yaşlara kadar indi, 5 belirti varsa doktora koşun Kanser resmen "geliyorum" diyor! Genç yaşlara kadar indi, 5 belirti varsa doktora koşun

Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangın, çevredeki vatandaşlar tarafından fark edilerek yetkililere bildirildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve yangın söndürme ekibi sevk edildi. Yangına havadan helikopterlerle ve karadan arazözlerle müdahale edilirken, yerleşim yerlerine sıçrama ihtimali nedeniyle çalışmalar hızlandırıldı.

Ankara yılın en sıcak gününü yaşıyor

Meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar, Ankara merkezde sıcaklıkların 37,1 dereceye ulaşarak bu yılın en sıcak gününün yaşandığını belirtti. Özellikle Yenimahalle ve Kalecik bölgelerinde sıcaklıkların 40 dereceyi aştığı ifade edildi. Aşırı sıcaklıkların yangının yayılma riskini artırdığına dikkat çekiliyor.

İzmir'de de orman yangını başladı

Ankara'daki yangının yanı sıra, İzmir'in Menderes ilçesinde de orman yangını çıktı. Deli Ömerli Mahallesi'nde başlayan yangına 3 uçak, 8 helikopter, 29 arazöz ve 5 dozer ile müdahale ediliyor. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ancak İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangının kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor

Ankara ve İzmir'de çıkan orman yangınları, bölgedeki ekiplerin yoğun çabalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılıyor.