Ankara Emniyet Müdürlüğü, Çankaya bölgesinde yasa dışı faaliyet gösteren valelere yönelik geniş çaplı bir operasyon başlattı. İki hafta süren çalışmalar kapsamında, 200'e yakın valeye işlem yapılarak adliyeye sevk edildi.

Şikayetler Üzerine Harekete Geçildi

Ankara Emniyeti'ne gelen şikayetler üzerine polis ekipleri, özellikle Çankaya ilçesinde faaliyet gösteren ve yasa dışı şekilde çalışan valelere karşı Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinesinde operasyonlar gerçekleştirdi. Çankaya'nın Gaziosmanpaşa, Kavaklıdere ve Oran semtlerindeki iş yerleri önünde halka açık alanlara park eden araç sahiplerinden haksız kazanç elde eden valeler tespit edildi.

Ocak Ayında Memur ve Emeklilere Ne Kadar Zam Yapılacak? İşte Masadaki Oranlar Ocak Ayında Memur ve Emeklilere Ne Kadar Zam Yapılacak? İşte Masadaki Oranlar

196 Kişiye İdari İşlem

Operasyon sonucunda, usulsüz valelik yaptığı belirlenen 196 kişi hakkında idari işlem yapıldı. Bu kişiler, ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü ve ardından adliyeye sevk edildi. Ayrıca, yasa dışı faaliyetlerden haksız kazanç sağlayan bu kişilere idari para cezası uygulandı.