Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Rus ve Ukraynalıların işlettiği beş kaçak anaokulu ve kreş ortaya çıktı. Bu okulların reklam broşürlerinde, "Özel Türk okullarından üç kat daha ucuz ve on kat daha kaliteli" ifadeleri kullanıldığı belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan incelemelerde, bu okulların herhangi bir resmi kayıt veya ruhsata sahip olmadığı öğrenildi.

İncelemeler sırasında, 'oyun evi' olarak ruhsatlandırılmış ancak anaokulu ve kreş olarak işletilen üç kaçak okul daha tespit edildi. Okulların sosyal medya ve web sitesi aracılığıyla reklamlara devam ettiği, broşürler bastırarak Konyaaltı’nda Rus ve Ukraynalı nüfusun yoğun olduğu bölgelerde dağıttığı bildirildi. Bu okulların, Rusça isimlerle ve broşürlerde Türk okullarını olumsuz bir şekilde tanıttığı ifade edildi.

ATSO 48’inci Grup Eğitim Faaliyetleri Meslek Komitesi'nden meclis üyesi Kenan Çelik, merdiven altı tabir edilen ruhsatsız veya ruhsatın ötesinde faaliyet gösteren okullara dikkat çekti. Çelik, “Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ruhsat alınmadan eğitim faaliyeti yapılamaz. Ancak Antalya'da ruhsatla hiç alakası olmayan yerlerde okul adı altında eğitim-öğretim yapılıyor” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz mi?

Çelik, ruhsatsız okulların başvuruları ve ruhsatlarının olmadığını belirterek, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine bu konuyu ilettiklerini ancak müdahalelerin hızlı ve etkili şekilde yapılmadığını söyledi. Antalya’da bakanlıktan ruhsat almış ve denetimlere açık iki resmi Rus okulu bulunduğunu, diğer kaçak okullarda eğitim faaliyetlerinin ise devam ettiğini vurguladı.