Antalya'nın Serik ilçesinde bulunan 5 yıldızlı bir otelde konaklayan Cenk Bilge, arızalanan klimasına çözüm bulunmaması üzerine otelin yemekhanesine yatağını götürerek eylem yaptı. Bilge'nin bu sıra dışı protestosu, sosyal medyada hızla yayıldı ve kısa sürede otel yönetiminin dikkatini çekerek sorunun çözülmesini sağladı.

Bir seyahat acentesi aracılığıyla Serik Belek turizm bölgesindeki otelde rezervasyon yaptırıp İstanbul'dan Antalya'ya tatile gelen Cenk Bilge, kaldığı odadaki klima bozulunca durumu otel görevlilerine bildirdi. Ancak otelde aynı sorunu yaşayan bir Rus turiste çözüm bulunurken, kendisine yardımcı olunmadığını iddia eden Bilge, tepki olarak eylem gerçekleştirdi.

MSB: 19 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi MSB: 19 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

83572 1Jpg D Rl0D5Lzv06 M U W J Nr P U6 Q

Eylem ve Sosyal Medya Paylaşımı

Cenk Bilge, odasındaki yatağı ve yastığı alarak otelin yemekhanesine götürdü ve burada yatmaya başladı. Bu eylemini sosyal medya hesabından paylaşan Bilge'nin görüntüleri kısa sürede etkileşim aldı. Paylaşım sonrası otel yetkilileri, odadaki klima arızasını bir saat içinde çözmek zorunda kaldı.

'Otelin En Serin Yeri Restoran'

Bilge, paylaşımında, "Otelin en serin yeri restoran olduğu için yatağı buraya getirdim. Otelde dün geceden beri klimalar bozuk, bağıran çağıran bir Rus turiste oda verdiler. Ben, 'Tamam tamam' dedikçe sessiz kaldılar. Saatlerdir bir yetkili ile konuşmak istiyorum, yok dediler. Ben de yemekhaneye yatak attım. Bütün yetkililer genel müdür dahil başıma toplandı. Videosunu paylaşacağım. Konuya çözüm üretmediler. Benim son günüm olduğu için sabrettim, ilk gün olsa çoktan çıkmıştım. Gece 23.30'da başlayan problem bir sonraki gün 20.00'de çözüldü," dedi.

83572 2Jpg R G3B Wlgl O U G Nq Ir G Uzbq Lg

Bakanlık Müdahalesi

Cenk Bilge, bakanlık yetkilisi üç kişinin gece 00.30'da otele gelerek özellikle klimalar konusunda gerekli evrakı talep ettiklerini ve işletme ile ilgili süreç başlattıklarını anlattı. Sosyal medyada sesini duyurmasına yardımcı olan herkese teşekkür eden Bilge, bu olayın diğer işletmelere örnek olmasını umduğunu belirtti. Klima tam olarak çalışmasa da otelin tam kapasite çalıştığı için boş yer olmadığını ve mevcut odada sabahı çıkarıp İstanbul'a döneceğini ifade etti. Ayrıca, genel müdür konusunda bir aksiyon alınması gerektiğini hem sahibine hem bakanlık yetkililerine ilettiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Harekete Geçti

Cenk Bilge'nin paylaşımlarının ardından harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, otelden konu hakkında savunma istedi.