Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir LC Waikiki mağazasında reyon yöneticisi olarak çalışan Muhammed Yavuz, iş yerinde yaşadığı baskı ve mobbing iddiaları sonucu intihar etti. Yavuz, intihar öncesi bıraktığı veda mektubunda, bölge müdürü E.C.'yi psikolojik şiddet ve mobbing uygulamakla suçladı. Veda mektubunda, "Bu bir intihar vakası değil, cellatlığını E.C'nin yaptığı bir idam vakası" ifadelerine yer verdi.

Yavuz, LC Waikiki'de 14 yıl çalıştıktan sonra, iş yerindeki düzeninin sürekli olarak değiştirildiğini ve bu durumun kendisini psikolojik olarak çok zorladığını belirtti. Eşinin olaylı bir şekilde işten ayrılmasının ardından mobbinge maruz kaldığını ve bu süreçte ailesinden uzak kaldığını ifade etti.

Antalya'da Otel Müşterisinden İlginç Tepki! Görenler Şaştı Kaldı Antalya'da Otel Müşterisinden İlginç Tepki! Görenler Şaştı Kaldı

Evli ve bir çocuk babası olan Yavuz'un eşi hamile, ve Yavuz'un ailesine bıraktığı veda mektubunda, "Artık aranızdan ayrılıyorum. Geride gözü yaşlı bir eş, babasız büyüyecek bir çocuk ve anne karnında henüz doğmamış bir bebek bırakıyorum miras olarak" dediği öğrenildi.

LC Waikiki'den yapılan açıklamada, Yavuz'un intiharını büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini ve adli makamlara gereken tüm bilgileri sağlayacaklarını belirttiler. Şirket, olayın ardından kurum içi soruşturma başlatıldığını ve Yavuz'un şirket içinde herhangi bir mobbing şikayetinde bulunmadığını ifade etti. Ayrıca, Yavuz'un eşi ve ailesine maddi ve manevi destek sağlayacaklarını duyurdular.

Bu olay, iş yerlerinde psikolojik baskı ve mobbingin ne kadar ciddi sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Adli süreç ve şirket içi soruşturmanın nasıl ilerleyeceği ise kamuoyu tarafından merakla takip ediliyor.