Güncel

Araç sahiplerine müjde: Benzine büyük indirim geliyor

Brent petrol fiyatlarındaki düşüş ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Son dönemde art arda yapılan ÖTV zamlarının ardından akaryakıt fiyatlarında önemli bir gelişme yaşandı. 5 Eylül 2024 itibarıyla benzine ciddi bir indirim bekleniyor.

Abone Ol

Benzine 1 lira 83 kuruş indirim geliyor

Brent petrol fiyatlarındaki düşüş ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarında dalgalanmalara yol açtı. Tüketiciler, son dönemde yükselen fiyatlar nedeniyle zor günler geçirirken, bu kez beklenen haber sevindirici oldu. Benzin fiyatlarına 1 lira 83 kuruş indirim yapılması bekleniyor. Ancak motorin grubunda herhangi bir fiyat değişikliği öngörülmüyor.

İstanbul’da benzinin litresi 43,31 lira

İstanbul’da benzinin litresi ortalama 43,31 liraya satılırken, motorinin litresi ise 43,23 lira seviyesinde bulunuyor. LPG/Otogaz fiyatları ise İstanbul Avrupa yakasında 25,13 lira, Anadolu yakasında ise 24,59 lira olarak belirlenmiş durumda. Akaryakıt fiyatlarındaki bu değişimlerin, tüketicilere ne ölçüde yansıyacağı merakla bekleniyor.

Fiyat hesaplamalarında kullanılan kriterler

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı belirleniyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru dikkate alınarak hesaplanıyor.