Bayram ikramiyesi 7 bin TL'ye çıkarıldı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, Belediye Başkanı Kadir Aydar, daha önce açıkladığı bayram ikramiyesini yükselttiklerini duyurdu. Başkan Aydar, "5 bin TL olan bayram ikramiyemizi 7 bin TL'ye çıkardık. En düşük emekli maaşı olarak 10 bin TL alan tüm emeklilerimizin kazancını asgari ücrete tamamlıyoruz" dedi. Bu kararın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla alındığını belirtti.

Emeklilere destek devam ediyor

Başkan Aydar, 31 Mart Seçimleri öncesinde verdikleri sözleri tutmaya devam ettiklerini vurgulayarak, "Emeklilerimizin yanında olacağız demiştik. Şimdi, 5 bin TL olan bayram ikramiyemizi genel başkanımızın talimatı üzerine 7 bin TL'ye çıkardık. Böylece en düşük emekli maaşı olarak 10 bin TL alan tüm ihtiyaç sahibi emeklilerimizin kazancını bu ay asgari ücrete tamamladık. Tüm emeklilerimize huzurlu ve mutlu bayramlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

En yüksek promosyon veren bankalar belli oldu: Emekli maaşlarındaki artış bankaları hareketlendirdi En yüksek promosyon veren bankalar belli oldu: Emekli maaşlarındaki artış bankaları hareketlendirdi

Beş yıl boyunca geçerli olacak

Belediye Başkanı Aydar, bu uygulamanın beş yıl boyunca tüm bayramlarda devam edeceğini belirterek, "Sosyal-demokrat belediyecilik açısından bunu çok önemsiyorum. Ne söz verdiysek hepsini tutmaya devam ediyoruz" dedi. Ceyhan Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi toplamda 2 bin 750 emekliye ikramiye verecek.

Emeklilerden memnuniyet

Emekliler, verilen ikramiyelerden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Mustafa Dere isimli emekli, "Çok memnun olduk, çok sevindik. Aldığımız ikramiye ile torunlarımızı da sevindireceğiz" derken, Veli Çoban ise, "Kadir başkan bize bu ikramiyeyi verdi. Onun sayesinde kurban keseceğiz. Allah ondan razı olsun” şeklinde konuştu.