Asgari ücrete yıl başında yapılan zammın ardından gözler Temmuz ayına çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zamma kapıyı kapatsa da yaşanan son gelişmeler beklentileri artırdı. Kulislerde enflasyonda yaşanan artışa kayıtsız kalınmayacağı belirtilirken, asgari ücret için düşünülen rakam dile getirildi.

Yıl başında asgari ücrete yüzde 49 zam yapılarak net 17.002 TL olarak belirlenmişti. Memurlar ve emekliler Temmuz ayında alacakları zam için gün sayarken, asgari ücrete ise yıl başında "enflasyonu tetiklediği" gerekçesiyle bu yıl zam yapılmayacağı açıklanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete ara zam kapısını kapatsa da, Erdoğan-Özel zirvesi ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP'nin gölge bakanı Yalçın Karatepe arasında yaşanan görüşmeler sonrası asgari ücrete zam beklentileri yeniden gündeme geldi.

Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi

Zam Kararı Alınırsa Ne Kadar Olacak?

Kulislerde konuşulan rakam ortaya çıktı. Asgari ücrete her ne kadar zam yapılmayacağı dile getirilse de yüzde 75'leri bulan enflasyon karşısında dayanacak gücü kalmayan çalışanların zam talebine karşı hükümetin kayıtsız kalmayacağı düşünülüyor. Kulislerde AK Parti'nin sürpriz bir şekilde asgari ücrete ara zam kararı verebileceği belirtiliyor.

Erdoğan Zam Kararı Alabilir

Asgari ücrete ara zam kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilebileceği kulislere yansırken, bu zam oranının enflasyon ile doğru orantılı olmayacağı vurgulanıyor. 2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 25 oranında enflasyon olması beklenirken, asgari ücrete ara zammın bu oranda olmayacağı belirtiliyor. Kulislerde asgari ücrete yüzde 15 oranında bir iyileştirme yapılabileceği konuşuluyor. Bu iddialar gerçekleşirse Temmuz ayında yapılacak zam ile asgari ücret 17.002 TL'den 19.552 TL'ye yükseltilecek.