Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Erdoğan, yaptığı açıklamada "Nükleer enerji santralleriyle ilgili ciddi adımlar atacağız. Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. İlk hedef Akkuyu'yu devreye almak" dedi.

PUTİN: SÜREKLİ TEMAS HALİNDEYİZ

Liderler görüşme öncesi kameralar karşısına çıktı. Putin, "Dünyadaki tüm zorluklara rağmen Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım ilerliyor. Birkaç ay zarfında ticaret hacminde düşüş yaşandı ama yıllık ticaret hacmi 55 milyar dolardır. Projelerimiz planlı bir şekilde hayata geçiriliyor. Sürekli temas halindeyiz. Türkiye ile stratejik projelerimizi planlı şekilde hayata geçiriyoruz. Geçen yıl 6,7 milyon Rus turist Türkiye’yi ziyaret etti, turizmde rekor kırdık" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: İLK HEDEF AKKUYU'YU DEVREYE ALMAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise açıklamasında, "Değerli dostum ile uzunca bir süredir görüşemedik. Telefon diplomasisi ile görüşmelerimiz oldu. Ama arkadaşlarımız sürekli irtibat halindeler. Nükleer enerji santralleriyle ilgili ciddi adımlar atacağız. Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız muhatabı ile görüşmelerini sürdürüyor. İlk hedef Akkuyu'yu devreye almak" dedi.

HEDEFİMİZ 100 MİLYAR DOLARI YAKALAMAK

Gaziantep'te çok sayıda sağlık çalışanı hastanelik oldu Gaziantep'te çok sayıda sağlık çalışanı hastanelik oldu

Erdoğan, "55 milyar dolarlık ticaret hacmi bizim için çok önemli değil. Hedefimiz 100 milyar doları yakalamak. Böyle bir potansiyele sahibiz. Yaklaşık 7 milyon Rus turistin ülkemize gelmesi bizler için çok önemliydi. Rus turistlerin Türkiye'de ağırlanması önem arz ediyor. Rusya-Türkiye arasındaki sıcak ilişkiyi devam ettirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

PUTİN: TÜRKİYE'YE MUHAKKAK GELECEĞİM

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye muhakkak geleceğini söyledi.