Sağlık Bakanlığı 12 bin 519 hekimin atamasını yaptı Sağlık Bakanlığı 12 bin 519 hekimin atamasını yaptı

Ankara'da 18'i tutuklu, 61 sanığın yargılandığı "Ayhan Bora Kaplan" suç örgütü davasının 14. duruşmasında, örgüt lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan savunmasını yaptı. Kaplan, davada kendilerine kumpas kurulduğunu ve suç işlemediklerini belirtti. Özellikle soruşturmayı yürüten polislerin, kendisini 17-25 Aralık sürecine benzer bir operasyona sürüklemeye çalıştıklarını iddia etti. Kaplan, kendisine imzalatılmak istenen ifadeyi imzalamadığı takdirde büyük bir planın devreye sokulacağını, ancak buna direndiğini ifade etti.

Kaplan, savunmasında, soruşturmayı yürüten eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve ekibinin kendisine komplo kurduğunu ileri sürdü. Ayrıca, örgüt üyelerinden Semih Arslan'ın ölümünün şüpheli bulunmasına ilişkin de, Arslan'ın annesinin çelişkili ifadelerine dikkat çekti.

Davanın iddianamesinde, Ayhan Bora Kaplan ve örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen diğer sanıklar hakkında "Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "Kasten öldürme", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Nitelikli yağma" gibi suçlardan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ek olarak 169 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer sanıklar için de çeşitli sürelerde hapis cezaları isteniyor.

Duruşma, 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne müzekkere yazılarak, emniyet personellerine dair devam eden davanın dosyalarının incelenmesi için çarşamba gününe ertelendi.