Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK'ya olan borçlarının seçimlerden sonraki iki aylık süreçte 96 milyar liradan 120 milyar liraya çıktığını açıkladı. Işıkhan, borçların yasal yollarla en kısa sürede tahsil edileceğini belirterek, "Çocuklarımızın ve emeklilerimizin geleceğini riske atamayız" dedi.

İzmir'de partisinin düzenlediği İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Bakan Işıkhan, kentteki orman yangınlarından dolayı üzüntülerini dile getirip, yangınları kontrol altına alan kurumlara ve gönüllülere teşekkür etti.

İzmir Körfezi'ndeki kirlilik ve balık ölümlerine de değinen Işıkhan, körfezdeki kirlilikten kaynaklanan sorunlara dikkat çekti. Körfezin kahverengi bir renge büründüğünü ve ölü balıklarla dolu olduğunu ifade eden Bakan, bu durumun CHP yönetimindeki belediyelerin ihmallerinden kaynaklandığını savundu.

Su ürünleri av sezonunun başlamasıyla ilgili olarak da konuşan Işıkhan, İzmir'in büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen, CHP yönetiminin ihmalleri nedeniyle bu potansiyelin ortaya çıkmadığını vurguladı.

Bakan Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin milli güvenlik meselesi olduğunu belirterek, sistemin gelecek nesillerin teminatı olduğunu ve muhalefetin popülist politikalarına kurban edilemeyeceğini dile getirdi.

AK Parti'den Netflix Dizisi Famagusta'ya Tepki! 'Kıbrıs Barış Harekatı Hedef Alınıyor' AK Parti'den Netflix Dizisi Famagusta'ya Tepki! 'Kıbrıs Barış Harekatı Hedef Alınıyor'

Belediyelerin SGK borçlarına ilişkin bilgiler paylaşan Işıkhan, CHP'li belediyelerin borçlarının hızla arttığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin borcunun son beş yılda 885 kat arttığını söyledi. Ayrıca, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerin de benzer bir durumda olduğunu ifade ederek, borçların müdahale edilmezse daha da artabileceği uyarısında bulundu.

İzmir Enternasyonal Fuarı'nda protokolde yer alan bir ismi eleştiren Işıkhan, CHP'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti'ye oy veren vatandaşlara hakaret eden kişileri onur konuğu yapmasını kınadı. Son olarak, AK Parti'nin Türkiye'nin ve milletin partisi olduğunu belirten Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na öncülük etmeye devam edeceklerini söyledi.