Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tersane İstanbul Projesi'nin yeni yapılarının toplamda 700 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olduğunu belirtti. Uraloğlu, projeye 1,3 milyar dolardan fazla yatırım yapıldığını ve bu dev cazibe merkezini kamu fonları kullanmadan gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca, 45 yıl süresince Hazinenin 1 milyar 346 milyon doların üzerinde kira geliri elde edeceğini söyledi.

Rixos Tersane İstanbul'un açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ve Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince de katıldı. Açılışta konuşan Uraloğlu, Tersane İstanbul'un Osmanlı İmparatorluğu'nun mirasını modern bir yaşam alanına dönüştüren eşsiz bir proje olduğunu vurguladı. Ayrıca, projenin tarihi tersane mekanını koruyarak geleceğe aktardığını ve bölgenin 150 yıldır sivillerin girişine kapalı olduğunu belirtti.

Çocuğunuzun Okula Uyum Sürecini Kolaylaştırmak Çok Kolay! İşte 8 Önemli Tavsiye Çocuğunuzun Okula Uyum Sürecini Kolaylaştırmak Çok Kolay! İşte 8 Önemli Tavsiye

Uraloğlu, projede sahil boyunca yürüyüş ve bisiklet parkurları, kafe ve dinlenme alanları, sosyal aktivite bölgeleri, bir cami, kütüphane, gençler için deneyim alanları, turizmi destekleyen konaklama tesisleri, yat limanları ve su sporları alanlarının yer aldığını ifade etti. Bu kapsamda 1,8 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden vatandaşların kullanımına sunulacağını söyledi.

Tersane İstanbul'un tarihi yapıları sürdürülebilirlik ilkesine göre geleceğe taşıdığını belirten Uraloğlu, projenin dört aşamada inşa edildiğini ve ilk aşamada 279 bin 500 metrekarelik bir inşaat alanı bulunduğunu söyledi. İlk aşamada, 41 bin 470 metrekare ticari alan, iki otel, 245 apart ünite ve 7 bin 300 metrekare kültür-sanat alanı ile birlikte 500 metrelik kıyı şeridi yer almakta.

Rixos Tersane İstanbul Oteli'nin açılışıyla birlikte, projenin ilk fazının bu yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Uraloğlu, projeye yapılan 1,3 milyar dolarlık yatırımın ardından 45 yıl boyunca Hazinenin en az 1 milyar 346 milyon dolar kira geliri sağlayacağını ekledi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde İstanbul ve ülkenin geleceğine katkı sağlayacak projelere devam edeceklerini sözlerine ekledi.