Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, EYT düzenlemesiyle yaklaşık 2 milyon kişinin emekli olduğunu ve önümüzdeki 5 yıl içinde 2,5 milyon kişinin daha sisteme dahil olacağını belirtti.

Bakan Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği programda basın mensuplarıyla bir araya gelerek çeşitli konulara dair değerlendirmelerde bulundu.

Kamuda Servislerin Kaldırılması

Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda servislerin kaldırılmasını değerlendiren Işıkhan, "Tasarruf tedbirleri ile ilgili ne gerekiyorsa hep birlikte elimizi taşın altına koymak zorundayız." dedi. Işıkhan, temel hedeflerinin Türk lirasının verimini artırmak ve satın alma gücünü yükseltmek olduğunu vurguladı. Enflasyon düştükçe refah düzeyinin de yükseleceğini belirten Işıkhan, kalıcı refahı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri için takvimlendirme çalışmalarının devam ettiğini ve bayramdan önce ödemelerin yapılacağını belirtti. Yakın zamanda ikramiye ödemelerine ilişkin takvimin açıklanacağını duyurdu.

Emeklilerin Sosyal ve Ekonomik Destekleri

Bakan Işıkhan, kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin emekli bulunduğunu açıkladı. Kamu ve özel sektörle yapılan anlaşmalarla emeklilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi için çalıştıklarını belirtti. Işıkhan, "Haberleşme, ulaşım, kültürel faaliyetlerden, zincir marketlere ve online pazar yerlerine kadar birçok anlaşmayı emeklilerimiz için hayata geçireceğiz." dedi.

EYT Düzenlemesi

EYT düzenlemesi hakkında da konuşan Işıkhan, düzenleme sayesinde yaklaşık 2 milyon kişinin emekli olduğunu ve önümüzdeki 5 yıl içinde 2,5 milyon kişinin daha sisteme dahil olacağını söyledi. Işıkhan, bu düzenlemenin önemli bir sosyal güvenlik reformu olduğunu vurguladı.