Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen illerdeki yeniden inşa ve ihya çalışmalarının hızlandırılması amacıyla iki bakan yardımcısını görevlendirdi. Bakan Yardımcıları Fatma Varank ve Ömer Bulut, bölgedeki çalışmaların etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak için sahada görev alacak.

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından 11 ilde yürütülen kalıcı konutların inşası ve bölgenin yeniden ihya süreci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından titizlikle devam ettiriliyor. Bakan Murat Kurum, afet bölgesinde yürütülen çalışmaların hızlandırılması ve yerinde incelenerek tamamlanması amacıyla iki bakan yardımcısını görevlendirdi.

Üniversite tercihi yaparken nelere dikkat edilmeli? Üniversite tercihi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bakan Yardımcıları Fatma Varank ve Ömer Bulut, depremden etkilenen illerdeki çalışmaları koordine edecek. Malatya ve Kahramanmaraş'taki çalışmalar Fatma Varank tarafından yürütülürken, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Adana, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ illerindeki çalışmalar Ömer Bulut'un sorumluluğunda olacak.

Bu görevlendirmelerle, depremden etkilenen bölgelerdeki yeniden inşa ve ihya çalışmalarının daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor. Bakan Kurum'un aldığı bu karar, bölgeye verilen hizmetlerin hızlandırılması ve afet sonrası toparlanma sürecinin daha kısa sürede tamamlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.