Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadele ve geleceğe yönelik ekonomik hedefler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, enflasyon oranlarında tek haneli rakamları görmeyi amaçladıklarını belirterek, 2025 yılının dezenflasyon yılı olacağını vurguladı.

Temmuz Ayı Enflasyon Rakamları

Bakan Şimşek, temmuz ayında enflasyonun yaklaşık yüzde 62 civarında olduğunu ve bu oranla bir önceki zirve noktasına göre bir gerileme yaşandığını ifade etti. Mayıs ayında enflasyonun yüzde 75’in üzerinde zirve yaptığını hatırlatan Şimşek, piyasa beklentilerinin eylül ayı için yüzde 30, önümüzdeki 24 ay için ise yüzde 19 civarında olduğunu belirtti.

2 amatör dalgıç, suyun altında ceset buldu 2 amatör dalgıç, suyun altında ceset buldu

2025 İçin Beklentiler

Şimşek, hükümetin enflasyonu düşürme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, “2025 yılı dezenflasyon yılı olacak” şeklinde konuştu. Bu yılın dezenflasyona geçiş yılı olarak değerlendirildiğini ve 2025 yılında milletin sonuçlarını göreceğini belirtti. Şimşek, bu süreçte yaşanan sıkıntıların sona ermesini ve milletin çabaların karşılığını almasını hedeflediklerini ifade etti.