Güncel

Bakan Tekin canlı yayında “rahatsızım” diyerek kararını açıkladı!

Son günlerde sıklıkla tartışılan ve veliler arasında merak uyandıran devlet okullarında kayıt parası alınıp alınmadığı konusunu Bakan Tekin canlı yayında yanıtladı.

Abone Ol

Son günlerde sıklıkla tartışılan ve veliler arasında merak uyandıran devlet okullarında kayıt parası alınıp alınmadığı konusunu Bakan Tekin canlı yayında yanıtladı. Özellikle okulların açılması yaklaştıkça bu konu daha da gündeme gelmişti.

Kayıt Parası Alınabilir Mi?

Kanuna göre, devlet okullarında kayıt sırasında para alınması yasaktır. Ancak, çeşitli iddialar bazı okulların kayıt parası ya da farklı adlarla para aldığını öne sürüyor. Bakan Tekin, bu tür iddiaların okul yöneticilerini töhmet altında bırakabileceğini belirtti.

Bakan Tekin'in Açıklamaları:

  • Bakan Tekin, adrese dayalı kayıt sisteminin geçerli olduğu ilkokul ve ortaokullarda, velilerin okula gidip kayıt yaptırmalarının ve para ödemelerinin gerekçesini sorguladı.
  • "Veliler hangi gerekçeyle acaba okula gidip de kayıtları yapılmadığı zaman para ödemiş olabilirler?" şeklinde bir soru yöneltti.
  • Tekin, "Olayı her iki yönüyle ele almak gerek. Demek ki veliler adresleri çocuklara kaydettiremeyecekleri bir okula kaydettirmek istiyorlar. Biz zaten en yakın okullara kayıt yaptırıyoruz. Niye ilave olarak böyle bir şeye ihtiyaç duyuluyor? Aslında buna bakmak lazım" dedi.