Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda kayıt ücreti alındığına dair çıkan iddialara sert bir şekilde yanıt verdi. Tekin, bu tür iddiaların öğretmen ve okul idarecilerini zan altında bırakabileceğini belirterek, kayıt ücreti alındığına dair ifade edilen iddiaların ciddi bir itham olduğunu söyledi.

Bakan Tekin, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'a yaptığı açıklamalarda, geçen yıl benzer uygulamaların yapıldığını ancak bu yıl özel eğitimle ilgili çalışmaların daha da kapsamlı hale getirildiğini belirtti. Ayrıca, Narin isimli bir öğrencinin okulunda yapılan rehabilitasyon çalışmalarına dikkat çekti.

Bakan Tekin'in Açıklamalarından Öne Çıkanlar:

  • Cumhuriyet Tarihinde Bir İlk: Bakan Tekin, 922 ilçeye genel müdür düzeyinde bir arkadaşlarını göndererek problemleri yerinde izleme fırsatı bulduklarını ifade etti. Bu uygulamanın Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu vurguladı.

    Yeni varyant dünyada hızla yayılıyor: Havaların soğuması ile baskın hale gelecek Yeni varyant dünyada hızla yayılıyor: Havaların soğuması ile baskın hale gelecek
  • Kayıt Ücreti İddiaları: Tekin, kayıt ücreti alınmasıyla ilgili çıkan iddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Kayıt ücretlerinin alınmasının söz konusu olmadığını ve bu tür iddiaların öğretmenler ve okul idarecilerine zarar verebileceğini ifade etti.

  • Şikayetler İçin Bakanlığa Başvuru: Bakan Tekin, eğer bu konuda şikayetler varsa, velilerin Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaşmaları gerektiğini ve gerekenin yapılacağını duyurdu. Kayıt ve benzeri ücretlerin alınmaması konusunda okullara genelge gönderdiklerini ve bu kurallara uyulmasını sağladıklarını belirtti.