Güncel

Bakan Tekin: Spor ortaokulları kurmaya başlıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'de spor ve müzik eğitimini daha erken yaşlarda başlatmayı hedeflediklerini belirterek, bu yıl itibarıyla spor ortaokulları kurmaya başladıklarını duyurdu.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'de spor ve müzik eğitimini daha erken yaşlarda başlatmayı hedeflediklerini belirterek, bu yıl itibarıyla spor ortaokulları kurmaya başladıklarını duyurdu. Akçaabat'ta İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi'nin açılışında konuşan Tekin, dört spor ortaokulunun faaliyete geçtiğini açıkladı. Ayrıca, spor ve müzik eğitimi verilen okulların hem akademik hem de sportif eğitimleri bir arada sunacağını vurguladı.

Tekin, Türkiye'de akademik ve sportif eğitimin uzun süre ayrı tutulduğunu, ancak artık bu alanları birleştiren okullar açarak çocuklara hem akademik hem de spor eğitimi sunacaklarını ifade etti. Spor liseleri ile ilgili projelerde Voleybol Federasyonu ile işbirliği yaparak tematik okullar kurduklarını ve bunu 22 spor branşında uygulamaya devam ettiklerini belirtti.

Açılışta Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin spor yatırımlarına değinerek, son 22 yılda 700 olimpik ve yarı olimpik havuz yapıldığını ve Akçaabat'taki tesisin Ocak ayında tamamlanacağını söyledi. Bak, Türkiye'nin spor alanında büyük bir devrim yaşadığını ve gençlerin uluslararası arenada Türkiye'yi temsil etmeye devam edeceğini vurguladı.