Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için önemli düzenlemeleri içeren bir genelge yayımladı. Genelge, 81 ildeki okullarda bu yıl uygulanacak yeni tedbirler ve düzenlemeler hakkında detaylar paylaşıldı.

Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Bakan Tekin'in imzasını taşıyan genelgede, eğitim ortamının öğrencilerin fiziksel gelişimine uygun hale getirilmesi, okulların bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının tamamlanması gibi konulara vurgu yapıldı.

Yeni Eğitim Yılında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

O tarihte toplu taşıma ücretsiz olacak! Resmi Gazete'de yayınlandı... O tarihte toplu taşıma ücretsiz olacak! Resmi Gazete'de yayınlandı...
  1. Kayıt Parası Alınmayacak: Öğrencilerin okula kayıtları sırasında herhangi bir kayıt parası alınmayacak. Zorunlu ücret talep edilmesi durumunda, valilikler yaptırımda bulunacak.

  2. Ücretsiz Kitaplar: Bakanlık tarafından dağıtılan ücretsiz kitaplar dışında ek materyal aldırılamayacak. Reklam veya tanıtım amaçlı materyaller konusunda valilikler önlem alacak.

  3. Sınıf Annesi Uygulaması Kaldırıldı: Sınıf annesi uygulaması bu yıl uygulanmayacak. Bunun yerine, veli randevu sistemi aktif olarak kullanılacak.

  4. Sınav Saati Uygulaması: İlkokullarda sınav saati uygulaması kaldırılacak. Ayrıca, sınıflarda cep telefonlarının bulundurulmamasına yönelik tedbirler devam edecek.